Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣΕργαστήρι TSFM Word-Frame Cyprus

Εργαστήρι TSFM Word-Frame Cyprus

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου (ISFFC) υποδέχεται για πρώτη φορά το TSFM Word-Frame, ένα εντατικό εργαστήρι για σκηνοθέτες ταινιών μικρού μήκους του Talents and Short Film Market (TSFM) του Τορίνο, το οποίο θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο.

Το εργαστήρι θα παρέχει σε οκτώ επιλεχθέντες συμμετέχοντες βασικές γνώσεις και εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να γράψουν ένα σενάριο και να δημιουργήσουν μία ταινία μικρού μήκους μυθοπλασίας ή υβριδική, ακολουθώντας μια επιτυχώς δοκιμασμένη μεθοδολογία. Επιπλέον, το workshop φιλοδοξεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σχετικά με την ανάπτυξη ενός σεναρίου ή μίας ταινίας μικρού μήκους, την παραγωγή και διανομή της, αλλά και την προώθησή της στο φεστιβαλικό στερέωμα.

Οκτώ projects σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης ανερχόμενων σκηνοθετών και/ή σεναριογράφων από την Κύπρο, την Ελλάδα, τον Λίβανο και το Ισραήλ επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν στο πρώτο TSFM Word-Frame Cyprus. Η επιτροπή επιλογής, αποτελούμενη από μέλη του Talents and Short Film Market, επέλεξε τους ακόλουθους συμμετέχοντες:

Iisa Αμαλία Μιχαήλ

Future memories – Κύπρος

Σεμέλη Βογαζιάνου

Catharsis – Κύπρος

Θεόδωρος Χαραλάμπους

The Loner – Κύπρος

Νικόλας Καρατζάς

Cezve – Κύπρος

Romi Menachem

Consolation – Ισραήλ

Lucien Bou Abdo

Passionflower – Λίβανος

Tarek Yessin

Τhe last day of a prisoner – Λίβανος

Δημήτρης Τσακαλέας / Λήδα Βαρτζιώτη

Blue mermaid – Ελλάδα

Εκπαιδευτές στο φετινό TSFM Word-Frame Cyprus θα είναι ο Enrico Vannucci, υπεύθυνος προγράμματος, ανιχνευτής ταλέντων και διανομέας ταινιών μικρού μήκους, και η Iulia Rugina, σκηνοθέτις και σεναριογράφος.

Διοργανωτές: Το φεστιβάλ αποτελεί θεσμό του Υφυπουργείου Πολιτισμού (Πολιτιστικές Υπηρεσίες) και πραγματοποιείται από το Θέατρο Ριάλτο.

ΠληροφορίεςΘέατρο Ριάλτο  77 77 77 45

Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus

Instagram: isffc_filmfestival

Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc22

www.isffc.com.cy  / www.rialto.com.cy

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης