Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣΓαλλίδες σταρ του κινηματογράφου υποστηρίζουν τις διαμαρτυρίες στο Ιράν κόβοντας τα μαλλιά...

Γαλλίδες σταρ του κινηματογράφου υποστηρίζουν τις διαμαρτυρίες στο Ιράν κόβοντας τα μαλλιά τους

Γαλλίδες σταρ του κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένων των Isabelle Huppert, Juliette Binoche και Marion Cotillard, έκοψαν τα μαλλιά τους σε ένα βίντεο στο Instagram που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη σε ένδειξη αλληλεγγύης με τις γυναίκες διαδηλωτές στο Ιράν.

Στο βίντεο εμφανίστηκαν επίσης η Charlotte Rampling και η Jane Birkin, δύο σταρ με στενούς δεσμούς με τη Γαλλία.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το βίντεο ήρθε μια μέρα αφότου περισσότεροι από 1.000 Γάλλοι επαγγελματίες του κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού Lea Seydoux και του επικεφαλής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, Thierry Fremaux, υπέγραψαν αίτηση «υποστήριξης της εξέγερσης των γυναικών στο Ιράν».

Οι γυναίκες που αφαιρούν τη μαντίλα τους και κόβουν τα μαλλιά τους ήταν η βασική εικόνα των διαδηλώσεων στο Ιράν που ξέσπασαν τον περασμένο μήνα.

Τις διαδηλώσεις πυροδότησε ο θάνατος μιας νεαρής γυναίκας, της Mahsa Amini, μετά τη σύλληψή της από την «αστυνομία ηθικής» του Ιράν που επιβάλλει τον αυστηρό κώδικα ενδυμασίας του Ιράν, ο οποίος απαιτεί από τις γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους δημόσια.

«Ο ιρανικός λαός, με τις γυναίκες μπροστά, ρισκάρει τη ζωή του για να διαμαρτυρηθεί. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν μόνο τις πιο βασικές ελευθερίες. Αυτές οι γυναίκες, αυτοί οι άνδρες, αξίζουν την υποστήριξή μας», ανέφερε ένα μήνυμα που συνόδευε το βίντεο στο Instagram.

Η εκστρατεία ξεκίνησε από ομάδα δικηγόρων. 

«Είναι αδύνατο να μην καταγγείλουμε, ξανά και πάντα, αυτή τη φοβερή καταστολή»

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης