Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣΚινηματογραφική διανομή του πολυβραβευμένου Κυπριακού ντοκιμαντέρ “The Stray Story: A dogumentary”

Κινηματογραφική διανομή του πολυβραβευμένου Κυπριακού ντοκιμαντέρ “The Stray Story: A dogumentary”

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη του φεστιβαλική πορεία, με συμμετοχή σε πάνω από 20 Διεθνή φεστιβάλ και 13 βραβεύσεις μέχρι στιγμής, το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους “The Stray Story: A dogumentary” της Χριστίνας Γεωργίου, έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες του Κ-Cineplex παγκύπρια τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή με θέμα τα ακηδεμόνευτα ζώα και τον εθελοντισμό, που γυρίστηκε σε πέντε χώρες και είναι καρπός έρευνας και γυρισμάτων των τελευταίων επτά χρόνων. Υλοποιήθηκε από τη Blunatic Pictures σε συνεργασία με την Crewhouse Media και τη FullMoon Productions, με εθελοντική εργασία, crowdfunding, με τη συμβολή ιδιωτών χορηγών και με την πολύτιμη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών και του Υπουργείου Γεωργίας. Στόχος του είναι η ενημέρωση για τις αιτίες και τις λύσεις του προβλήματος και η ευαισθητοποίηση του κοινού.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στην Κύπρο την κατάλληλη στιγμή, αφού μόλις διανύσαμε ένα καλοκαίρι με ρεκόρ στις εγκαταλείψεις ζώων, όχι μόνο λόγω διακοπών, αλλά και ως συνέπεια των πολυάριθμων αγορών κατοικιδίων που έγιναν εν μέσω πανδημίας και την ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής τους.

Με αφορμή την προώθηση της κινηματογραφικής διανομής του ντοκιμαντέρ, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις, διαλέξεις κι ενημερωτικές εκδηλώσεις και θα κληρωθούν προσκλήσεις για την επίσημη (red carpet) avant premiere που θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου, ενώ μέρος των καθαρών εσόδων, καθώς και εισφορές από χορηγούς, θα δοθούν προς στήριξη των καταφυγίων ή/και προγραμμάτων στείρωσης.

Πέρα από την υλοποίηση και την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ, η Blunatic Pictures διεξάγει εδώ και αρκετά χρόνια ενημερωτική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού, με τη δημιουργία μικρών ενημερωτικών βίντεο, την διοργάνωση εκδηλώσεων, διαλέξεων και παρουσιάσεων βιβλίου, δράσεις τις οποίες θα συνεχίσει και στο μέλλον. Περισσότερα εδώ:
www.facebook.com/thestraystory, www.instagram.com/straystorymovie, www.thestraystory.com

Limassol Today - 12 1

Τίτλος: The Stray Story: A dogumentary
Διάρκεια: 94 λεπτά
Εταιρεία Παραγωγής: Blunatic Pictures LTD (blunaticpictures.com)
Σκηνοθέτις: Χριστίνα Γεωργίου
Επίσημη ιστοσελίδα: www.thestraystory.com
IMDb: (βαθμολογία 9.2/10) https://www.imdb.com/title/tt9630292/
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PuxxLI9nGbY&t=1s
Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά Υπότιτλοι: Ελληνικοί, Αγγλικοί

Σύνοψη:
Στην καταναλωτική δυτική κοινωνία, όπου τα πάντα, μαζί κι o καλύτερος φίλος του ανθρώπου, είναι αναλώσιμα, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που βοηθούν ακηδεμόνευτα ζώα, μάς υπενθυμίζουν βασικές ανθρώπινες αξίες. Εθελοντές από Κύπρο, Ελλάδα, Αμερική και Ρουμανία μάς ανοίγουν τα σπίτια τους και τις καρδιές τους, και μοιράζονται τις εμπειρίες, τις επιτυχίες, τις δυσκολίες και τα διλήμματά τους, δίνοντας φωνή στα 200 000 000 ακηδεμόνευτα του πλανήτη κι εμπνέοντάς μας να συνδράμουμε στον αγώνα τους. Σε συνδυασμό με συνεντεύξεις από εκπροσώπους διεθνών οργανισμών για την ευημερία των ζώων, το ντοκιμαντέρ εκθέτει το πρόβλημα αλλά και τις λύσεις του, ενώ παράλληλα εξερευνά την ανθρώπινη κατάσταση στον δυτικό κόσμο.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης