Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΜιχάλης Χατζηγιάννης - Αφήνει στίχους & κιθάρες και πάει Υφυπουργείο Πολιτισμού

Μιχάλης Χατζηγιάννης – Αφήνει στίχους & κιθάρες και πάει Υφυπουργείο Πολιτισμού

Το Βιογραφικό του νέου Υφυπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Χατζηγιάννη

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Νοεμβρίου 1978, από γονείς με καταγωγή από την Κερύνεια.

Σπούδασε Μουσική στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου από όπου απέκτησε διπλώματα κλασσικής κιθάρας και πιάνου και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής Λονδίνου στα ανώτατα θεωρητικά μαθήματα. Τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριοποιείται στην ελληνική και ξένη δισκογραφία γράφοντας μουσική, στίχους και ερμηνεύοντας τραγούδια που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό, κατατάσσοντας τον στους πλέον δημοφιλείς Έλληνες τραγουδοποιούς.

 Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης πήρε το βραβείο “Best Selling Artist of the Decade” στα τέλη της δεκαετίας του 2000, καθώς οι πωλήσεις των δίσκων του έχουν αγγίξει τα 3.500.000 αντίτυπα. Την ίδια περίοδο κυκλοφορεί το cd single “Everyone dance” στην Γερμανία και το album “Michalis” με αγγλικό στίχο σε έξι ευρωπαϊκές χώρες. Τραγουδά σε μεγάλες σκηνές μαζί και δίπλα από καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Γαλάνη, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας,  η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Πασχάλης Τερζής  και πολλοί άλλοι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΙFPI είναι για 30 χρόνια ο πιο εμπορικός τραγουδοποιός σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι μέλος του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», δράση για την οποία ανακηρύχθηκε «Καλλιτέχνης Ελπίδας 2019-2021». 

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ήταν πολύ ενεργός στους κουρεμένους καταθέτες και στήριξε τη συμμαχία του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ) και του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, καθώς ήταν θύμα του κουρέματος καταθέσεων το 2013. Μάλιστα, ο ίδιος τόνιζε τότε τους τρεις πυλώνες που ασχολούνταν οργανωμένα, οι οποίοι ήταν 1) το Ταμείο Αλληλεγγύης, 2) οι Δικαστικές αποφάσεις και 3) οι Προεδρικές Εκλογές. Προ εκλογών αναζητούσε γραπτές δεσμεύσεις από την νέα κυβέρνηση ότι θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι αξιογράφων και οι κουρεμένοι. Ερωτηθείς για τα κριτήρια με τα οποία θα επέλεγαν τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον οποίο θα υποστήριζαν στις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές, εξήγησε πως θα συμπορευθούν με τον υποψήφιο που θα δεσμευθεί γραπτώς και θα προσκομίσει ένα πολύ ολοκληρωμένο πρόγραμμα, μέσα από το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης