Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΜΟΥΣΙΚΗΈνα μεγάλο πολυπολιτισμικό πανηγύρι!  «Μουσικά Αποτυπώματα» από την Επιλογή

Ένα μεγάλο πολυπολιτισμικό πανηγύρι!  «Μουσικά Αποτυπώματα» από την Επιλογή

Ένα μεγάλο πολυπολιτισμικό πανηγύρι! «Μουσικά Αποτυπώματα» από την Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή στις 28 Μάϊου στην Πλατεία Αναγέννησης

Η Πολιτιστική Κίνηση Λεμεσού «Επιλογή» επανέρχεται με την 13η διοργάνωση του πετυχημένου θεσμού «Μουσικά Αποτυπώματα – Μία πόλη για όλους». Μια διοργάνωση που κατάφερε να εδραιωθεί ως μια από τις πλέον σημαντικές και μαζικές συνάξεις με πολυπολιτισμικό χαρακτήρα στον τόπο μας.

Η ανταπόκριση που υπήρξε σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις, από εκπροσώπους δεκάδων χωρών, κοινοτήτων και φορέων, δείχνει και την ανάγκη συνάντησης και συμμετοχής που νοιώθουν, ιδιαίτερα οι υπήκοοι ξένων χωρών που ζουν και εργάζονται αναμέσας μας. Άνθρωποι που μοιράζονται την ίδια πόλη, τη Λεμεσό, στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Limassol Today - 3 012

Στόχος του πετυχημένου αυτού θεσμού ήταν και παραμένει ο διαπολιτισμικός διάλογος. Η γνωριμία των παραδόσεων ανθρώπων  από διαφορετικές χώρες που ζουν στην Κύπρο τόσο με τους Κύπριους  κατοίκους όσο και μεταξύ τους, σε μια συνάντηση που χαρακτηρίζεται από αλληλοσεβασμο, πολυχρωμία και πολυφωνία. Μια συνάντηση που προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να αναδείξουν τον πολιτισμό τους μέσα από τη μουσική, το χορό, τα παραδοσιακά εδέσματα, τις χειροτεχνίες και το διαφημιστικό υλικό που εκθέτουν. 

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή των παιδιών σε αυτή τη γιορτή ανθρώπων και πολιτισμών, η οποία εμπνέεται από τις  πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνύπαρξης. Γι’ αυτό και στην πανηγυρική παρέλαση, εντός του πάρκου, που θα σημάνει την έναρξη της εκδήλωσης, τα παιδιά θα είναι μπροστά, όπως και στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει με την παρουσίαση της Παιδικής Χορωδίας της Επιλογής, υπό την διεύθυνση της Κορίνας Βασιλείου. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή όσων χωρών έχουν τη δυνατότητα και την επιθυμία, να παρουσιάσουν το δικό τους σύντομο μουσικό ή χορευτικό πρόγραμμα.

Limassol Today - 2 023

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην ανακαινισμένη Πλατεία Αναγέννησης, η οποία αποδείχτηκε ως ιδανικός χώρος για την φιλοξενία της, την Κυριακή 28 Μαίου 2023 στις 6 μ.μ. Θα περιλαμβάνει κεντρική σκηνή για καλλιτεχνικό πρόγραμμα και περίπτερα με παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους, χειροτεχνίες και ενημερωτικό υλικό από τις χώρες και τους φορείς που θα συμμετάσχουν.

Στην φετινή εκδήλωση έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή εκπροσωποι των πιο κάτω χωρών: Βιετνάμ, Βουλγαρία, Κούβα, Αιθιοπία, Ελλάδα, Γεωργία, Ιράν, Ισπανία, Λίβανος, Λιβερία, Μπουρουντί, Φιλιππίνες αλλά και φορέων όπως το Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόφιλος», ο Σύνδεσμος Ρωμά Κύπρου, η Aliance Francaise Λεμεσού, ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων και το Διαπολιτισμικό Συμβούλιο του Δήμου Λεμεσού. Ο κατάλογος συμμετοχών αναμένεται να συμπληρωθεί τις επόμενες μέρες και με άλλες συμμετοχές χωρών και φορέων που ασχολούνται με θέματα υπηκόων άλλων χωρών.

Limassol Today - 1 022

Χορηγοί: Υφυπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού), ΟΠΑΠ, Κύπρου και οι εταιρείες LOEL και  ETKO.

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων το Δήμο Λεμεσού και τον Σύλλογο Αναγέννηση Προσφύγων.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Εφημερίδα Λεμεσός, Lemesos TV, Limassol Today

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης