Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΜΟΥΣΙΚΗΣτεφανία Πόποβα: Tο τραγούδι της Ουκρανίας για τη Eurovision. Θα συμμετέχει κανονικά.

Στεφανία Πόποβα: Tο τραγούδι της Ουκρανίας για τη Eurovision. Θα συμμετέχει κανονικά.

Θα συμμετέχει κανονικά, παρόλα αυτά, έχει ήδη βιντεογραφήσει την συμμετοχή της, για να παικτεί σε περίπτωση που συμβεί κάτι.....

Η Ουκρανία θα συμμετέχει κανονικά στον διαγωνισμό παρά τη φρικτή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μετά τη ρωσική εισβολή – Ποια είναι η ιστορία του τραγουδιού που θα διαγωνιστεί

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai ανακοίνωσε τις προάλλες ότι η Ουκρανία θα πάρει κανονικά μέρος στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο και θα είναι αφιερωμένος στην ειρήνη.

Αυτό δεν ισχύει ωστόσο για τη Ρωσία, αφού μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, αποβλήθηκε από τον διαγωνισμό.

Στον τελικό της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου, νικήτρια αναδείχθηκε η Alina Pash με το τραγούδι «Tini zabutykh predkiv» («Στη σκιά των ξεχασμένων προγόνων»), όμως δεν θα είναι εκείνη τελικά που θα συμμετέχει στον 66ο διαγωνισμό.

Η Pash βγήκε δεύτερη στην ψηφοφορία του κοινού και πήρε την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή, όμως οι διοργανωτές κατηγορήθηκαν για αλλοίωση του αποτελέσματος.

Τέσσερις ημέρες μετά, η Pash απέσυρε την υποψηφιότητά της γιατί όπως κατηγορήθηκε, είχε εισέλθει στην Κριμαία από ρωσικό έδαφος το 2015 και πλαστογράφησε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα με την ομάδα της, για να διαγωνιστεί στον εθνικό τελικό.

Οι Kalush Orchestra ήταν τελικά οι νικητές της βραδιάς, αφού είχαν βγει πρώτοι στο televoting και το κομμάτι που θα ακούσουμε τη μεγάλη βραδιά, είναι το «Stefania». 

Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι γραμμένο στα ουκρανικά και μιλάει για τη σχέση του παιδιού με τη μητέρα του, ενώ μέσα συναντάμε τη λέξη «колискова», που σημαίνει «νανούρισμα». Το ραπ κομμάτι περιγράφει τις όμορφες αναμνήσεις του τραγουδιστή από τη μητέρα του και κάθε στίχος ραπ τελειώνει με την πρόταση «Lyuli lyuli lyuli», το οποίο είναι ένα κλασικό σλαβικό νανούρισμα.

Στα φαβορί εντάσσεται και η Ιταλία, με τις φήμες να θέλουν την διοργανώτρια χώρα, να κάνει ένα back to back σε νίκες. Υπενθυμίζεται, ότι ο ένας από τους δύο τραγουδιστές, είχε λάβει μέρος ξανά στον διαγωνισμό στο Ισραήλ, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ήδη από την αρχή του χρόνου, τα ξενοδοχεία του Τορίνο δεν δέχονται άλλες κρατήσεις, για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαΐο

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai έκανε γνωστό ότι η Ουκρανία θα πάρει κανονικά μέρος στο φεστιβάλ της Eurovision, το οποίο θα οργανωθεί στο Τορίνο, από τις 10 μέχρι τις 14 Μαΐου.

Η Rai ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο φετινός διαγωνισμός, από τον οποίο η Ρωσία έχει αποκλειστεί, θα είναι αφιερωμένος στην ειρήνη.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ήδη από την αρχή του χρόνου, τα ξενοδοχεία του Τορίνο δεν δέχονται άλλες κρατήσεις, για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαΐου.

Συνολικά, στο φετινό φεστιβάλ της Eurovision θα λάβουν μέρος 40 χώρες. «Η ουκρανική αποστολή έχει σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της και μας έστειλε και το βίντεο του τραγουδιού, το οποίο μπορεί να προβληθεί σε περίπτωση προβλημάτων της τελευταίας στιγμής», δήλωσαν οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων της Rai.

Πρόσθεσαν, δε, ότι η μουσική αυτή διοργάνωση θα αποτελέσει και μια ευκαιρία για να υπογραμμιστεί η μεγάλη αξία της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Ποιο είναι το ουκρανικό συγκρότημα 

Από τη δυτική Ουκρανία, ο τραγουδιστής Όλεχ Πσιουκ αντήλλαξε τη σκηνή για να ηγηθεί μια 20μελούς ομάδας εθελοντών, που διανέμει φάρμακα και βοηθάει τους ανθρώπους να γλυτώσουν από τον πόλεμο. Ένα από τα μέλη του συγκροτήματός του υπηρετεί στις μονάδες άμυνας στο πεδίο.

Σήμερα, ο ιστότοπος στοιχημάτων Oddschecker ανέδειξε το συγκρότημα ως φαβορί για να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό, όμως ο Πσιουκ δεν είναι έτοιμος να γιορτάσει για αυτό.

«Δεν μπορώ να το χαρώ, καθώς ανησυχώ για τους αγαπημένους μου. Ο πόλεμος με χώρισε από τη σύντροφό μου. Εκείνη βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μακριά από εμένα. Δεν μπορούμε να συναντηθούμε, διότι είναι πολύ επικίνδυνο. Εκείνη βρίσκεται σε ένα καταφύγιο, ενώ εγώ είμαι εδώ και οι σειρήνες ηχούν συνεχώς».

είπε ο ίδιος στο Reuters.

Όπως εξήγησε, η σύντροφός του φτιάχνει βόμβες Μολότοφ στο πλαίσιο των αμυντικών προσπαθειών.

Τα μέλη του συγκροτήματος κάνουν χωριστά πρόβες, όμως σχεδιάζουν να συναντηθούν σύντομα στο Λβιβ για να παίξουν το τραγούδι τους, το «Stefania», το οποίο, σύμφωνα με τον Πσιουκ, έχει γίνει ένας ύμνος για τους Ουκρανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Ανεξαρτήτως υπό ποιες συνθήκες θα πάμε στην Eurovision, θα προσπαθήσω να φανώ χρήσιμος για την Ουκρανία. Ακόμα κι αν ο πόλεμος τελειώσει στο εγγύς μέλλον, δεν θα είναι εύκολο σε καμία περίπτωση, διότι θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για την ανοικοδόμηση. Η χώρα έχει μετατραπεί σε συντρίμμια. Εάν νομίζεις ότι δεν θα συμβεί αυτό στη χώρα σου, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Κι εμείς πιστεύαμε ότι δεν θα μας συμβεί. Για αυτό ακριβώς ας το σταματήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα», σημείωσε. Θέλουμε η ειρήνη να επικρατήσει εντέλει στην Ουκρανία.»

Για τον Πσιουκ, η συμμετοχή του συγκροτήματός του στον διαγωνισμό αποτελεί μια ευκαιρία για αφύπνιση.

Τα μέλη του συγκροτήματος Kalush Orchestra που θα εκπροσωπήσουν την Ουκρανία στον Διαγωνισμό της Eurovision 2022, που θα γίνει τον Μάιο στο Τορίνο έχουν ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο.

Από τη δυτική Ουκρανία, ο τραγουδιστής Όλεχ Πσιουκ έχει ηγηθεί μια 20μελούς ομάδας εθελοντών, που διανέμει φάρμακα και βοηθάει τους ανθρώπους να γλυτώσουν από τον πόλεμο.

Ένα από τα μέλη του συγκροτήματός του υπηρετεί στις μονάδες άμυνας στο πεδίο, ενώ η σύντροφός του φτιάχνει βόμβες Μολότοφ στο πλαίσιο των αμυντικών προσπαθειών.

ΠηγήT-life

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης