Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10

«United forMusic»

Η μουσική, ενώνει τους ανθρώπους και τους λαούς στέλνοντας πανανθρώπινα μηνύματα και αναδεικνύει τα νέα ταλέντα. Το «The Barenboim-Said Center for Music» διοργανώνει στην Κύπρο την πρώτη του διεθνή συναυλία, μετά την πανδημία, ενώνοντας επί σκηνής την Oρχήστρα Νέων Μουσικών Filasteen (Filasteen Young Musicians Orchestra) από την Παλαιστίνη και τους Νέους Σολίστ Εγχόρδων Κύπρου (Cyprus Young Strings Soloists), που δημιούργησε ο σπουδαίος καθηγητής και γνωστός ανά το παγκόσμιο, Ματθαίος Καριόλου.

Τα κονσέρτα έχουν τίτλο «United for Music» και σε αυτά συμμετέχουν 14 νέοι ταλαντούχοι μουσικοί που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Πέντε μουσικοί από την Κύπρο και εννέα μουσικοί από την Παλαιστίνη, υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου μαέστρου Rémy Ballot, ο οποίος είναι ο αρχιμουσικός των Bruckner Tage στην Αυστρία και έχει διαγράψει μια θαυμαστή διεθνή καριέρα, διευθύνοντας πολλές μεγάλες ορχήστρες στον κόσμο. Κατά την διάρκεια των κονσέρτων θα παρουσιαστούν, κομμάτια των Mozart, Dvorak και Barber αλλά και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις από την Παλαιστίνη και την Κύπρο.

Το πρώτο κονσέρτο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και θα είναι προς τιμήν των γενεθλίων του μαέστρου Daniel Barenboim, και το δεύτερο στις 16 Νοεμβρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο στη Λεμεσό. Και οι δυο συναυλίες αρχίζουν στις 20.30.

Τα κονσέρτα «United for Music» αποτελούν στην ουσία μια πολιτιστική ανταλλαγή της ανερχόμενης γενιάς της κλασικής μουσικής από τις δύο χώρες με κοινό στόχο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αριστεία στην κλασική μουσική.

Η Ορχήστρα Νέων Σολίστ Εγχόρδων Κύπρου (The Cyprus Young String Soloists Εnsemble) έχει δημιουργηθεί από τον σπουδαίο καθηγητή Ματθαίο Καριόλου, διεθνώς αναγνωρισμένο στο χώρο της κλασσικής μουσικής ο οποίος κατάφερε να φέρει στην Κύπρο ονόματα όπως οι Martha Argerich και Ivry Gitlis.

H Oρχήστρα Νέων Μουσικών Filasteen (The Filasteen Young Musicians Orchestra) ιδρύθηκε από την Liina Leijala, έχει ως μουσική έδρα την Παλαιστίνη και έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Η FYMO έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μαέστρους όπως οι Daniel Barenboim, Thomas Guggeis, Remy Ballot και πολλοί άλλοι. Η πρόσφατη εμφάνισή τους στο Musikverein Wien έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.

Τιμή εισιτηρίων: €15 & €10

Προπώληση εισιτηρίων: tickethour.com.cy. Πληροφορίες: 77 77 70 40

Τα δυο κονσέρτα «United for Music» τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου και των Δήμων Λευκωσίας και Λεμεσού.

Χορηγός BarenboimSaid Center for Music: Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας – Auswärtiges Amt

Χορηγοί Επικοινωνίας: Εκδοτικός Οίκος Δίας και Τηλεόραση Σίγμα

Limassol Today - 314686621 10159621942473303 447587636243826279 N 002

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης