Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΣυζήτησε με τους ανθρώπους του πολιτισμού της Λεμεσού ο Μαυρογιάννης

Συζήτησε με τους ανθρώπους του πολιτισμού της Λεμεσού ο Μαυρογιάννης

«Να δώσουμε ξανά όραμα στους ανθρώπους του πολιτισμού»

«Ο πολιτισμός και άνθρωποί του πρέπει να βρεθούν στη θέση που τους αξίζει. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Πολιτείας», ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες το βράδυ, ενώπιον ανθρώπων του πολιτισμού, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Art Studio 55 στη Λεμεσό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το όραμα του για τον πολιτισμό και τις προτάσεις του για στήριξη και ενίσχυσή του. Είχε επίσης την ευκαιρία να ακούσει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες καλλιτεχνών – δημιουργών από διάφορους χώρους, απευθύνοντας τους κάλεσμα όπως συμβάλουν με τις προτάσεις τους στην ενίσχυση του εκλογικού προγράμματος για τον πολιτισμό.

Limassol Today - Art Studio 55 11 003

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, επεσήμανε πως τα χέρια των δημιουργών δένονται πισθάγκωνα κάθε φορά εξαιτίας της λειψής πολιτικής που εφαρμόζεται, της έλλειψης οράματος από τους έχοντες εξουσία, τις συνθήκες της κρίσης, τη γραφειοκρατία και τον δογματισμό.

Limassol Today - Art Studio 55 30 003

«Η υποβάθμιση του Πολιτισμού δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτά τα πλαίσια. Δυστυχώς  επεκτάθηκε και στους ίδιους τους ανθρώπους του Πολιτισμού. Κατά την τελευταία δεκαετία, έχουμε καταγράψει αρκετές περιπτώσεις λογοκρισίας, όπως και προσπάθειες φίμωσης και στοχοποίησης καλλιτεχνών για τα έργα τους, που πολλές φορές θυμίζουν μεσαιωνικές πρακτικές», ανέφερε.

Συνεχίζοντας, εξέφρασε την πεποίθηση του πως ό,τι γίνεται ο καθένας από εμάς, εξαρτάται από το αν είχε την τύχη ή την ευκαιρία να αγγίξει το μυαλό και την καρδιά του ο τεράστιος πλούτος της πολιτιστικής δημιουργίας.

«Πιστεύω επίσης ότι αν όλοι είχαν την τύχη ή την ευκαιρία να τους συνοδεύει στη ζωή αυτή, το βάπτισμα μέσα στα θέατρα, στις συναυλίες, στα βιβλία, στην τέχνη, στις τέχνες και στα γράμματα, η κοινωνία θα ήταν πολύ διαφορετική», υπογράμμισε.

Γι’ αυτό και όραμα του, είναι η τύχη ή η ευκαιρία να μετατραπεί σε δικαίωμα, σε αυτονόητο πέρασμα για όλους, ειδικά για τους νέους ανθρώπους αυτού του τόπου.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης