Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΘΕΑΤΡΟΓΙΑΤΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ!

ΓΙΑΤΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ!

…βασισμένο στην Ισπανική Ταινία “ΤΟΚ ΤΟΚ” του Λοράν Μπαφί

Ο Φοιτητικός Θεατρικός Όμιλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ανεβάζει το θεατρικό έργο ΓΙΑΤΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ! βασισμένο στην Ισπανική Ταινία “ΤΟΚ ΤΟΚ” του Λοράν Μπαφί σε σκηνοθεσία των Θέκλας Φλουρή (Ηθοποιός/ Θεατρολόγος) και Αλίκης Καρυδά (Φοιτήτρια) και την συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών του ΤΕΠΑΚ. Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 στις 20:30 στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ και θα ακολουθήσει ακόμη μια παράσταση στις 26 Ιανουαρίου στις 20:30 στον ίδιο χώρο.

Λίγα λόγια για το έργο:

Έξι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι περιμένουν τη γιατρό τους στο ιατρείο της για συνεδρία. Τα μόνα κοινά που έχουν, είναι πως όλοι τους πάσχουν από μια διαφορετική Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή και πως όλοι τους, έχουν ραντεβού την ίδια ώρα εξαιτίας ενός λάθους στον υπολογιστή. Η γιατρός όμως, όπως τους ενημερώνουν, εξαιτίας ενός απρόοπτου γεγονότος, θα καθυστερήσει και έτσι όλοι τους τον περιμένουν μέχρι να φτάσει στο ιατρείο και να κάνουν το ραντεβού τους.

Η Λάουρα, είναι οδηγός ταξί, άσος στους μαθηματικούς υπολογισμούς, η οποία πάσχει από αριθμομανία και από το σύνδρομο Διογένη. Η Καντίντ, είναι μια μικροβιολόγος η οποία πάσχει από μικροβιοφοβία. Η Μαρί είναι μια θρησκόληπτη κυρία που είναι επιρρεπής στη δύναμη της αυθυποβολής και επαναλαμβάνει εσφαλμένα όσα λένε οι άλλοι, χωρίς να το συνειδητοποιεί. Η Άννα είναι μια νεαρή κοπέλα που έχει εμμονή με τις συμμετρίες και ο Ντάνυ είναι ένας γοητευτικός δάσκαλος γυμναστικής που πάσχει ταυτόχρονα από παλιλαλία και ηχολαλία. Τέλος, η Βικτώρια είναι μια επίδοξη δικηγόρος, η οποίος πάσχει από το σύνδρομο Tourette.

Γραμμένο από τον συγγραφέα και ηθοποιό Λοράν Μπαφί το έργο κυκλοφόρησε το 2005 στο Παρίσι ενώ το 2017 το έργο μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη στην Ισπανία και το 2018 κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα Netflix.

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία, η οποία ναι μεν επικεντρώνεται στους ανθρώπους με ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές (OCD), αλλά το καλαίσθητο χιούμορ και ο τρόπος που προσεγγίζει τις δυσκολίες που βιώνουν οι πρωταγωνιστές, δεν σε κάνουν ούτε μια στιγμή να σκεφτείς πως υποβόσκει ο χλευασμός. Μέσα από τον κάθε ρόλο, ο θεατής και η θεάτρια σίγουρα εντοπίζει στοιχεία που έχει στην καθημερινότητα του/της.

Ταυτότητα Παράστασης:

Διασκευή: Αλίκη Καρυδά
Σκηνοθεσία: Θέκλα Φλουρή & Αλίκη Καρυδά
Κοστούμια: Σοφία Μαυρομιχάλη

Οι υπόλοιποι συντελεστές θα ανακοινωθούν μεταγενέστερα.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης)
Βικτώρια: Κωνσταντίνα Ρούσου
Γραμματέας: Πόπη Αρέστη
Καντίντ: Αλίκη Καρυδά
Λάουρα: Νικολέττα Οδυσσέως
Ντάνυ: Δημήτρης Χαραλάμπους
Μαρί: Μαρία Χρίστου
Άννα: Ευδοκία Χριστοδούλου

Πληροφορίες/ Εισιτήρια:  

Οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν σύντομα και θα ανακοινωθούν. Είσοδος δωρεάν για φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΠΑΚ με απαραίτητη την κράτηση και την προσκόμιση δελτίου φοιτητικής ταυτότητας στην είσοδο.

Γενική Είσοδος  5 ευρώ (με απαραίτητη την προκράτηση).

Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα δοθούν στο Σωματείο Ευημερίας του Πανεπιστημίου.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης