Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΘΕΑΤΡΟJust Tell Them Santa’s Dead

Just Tell Them Santa’s Dead

Το θεατρικό έργο ‘Just Tell Them Santa’s Dead’ με εμπνευστή τον Thadd Correia, κάνει πρεμιέρα 31 Μαρτίου σε θεατρικές σκηνές σε Λευκωσία και Λεμεσό. Ο Thadd έγραψε αυτή την πρωτότυπη σειρά από 4 μονόπρακτα, επιχειρώντας να ανακτήσει και να φέρει στο σήμερα θέματα τα οποία έχουν ερευνηθεί από κλασικούς θεατρικούς συγγραφείς όπως ο Shakespeare, ο Ευριπίδης και ο Σοφοκλής.

Προβάλλοντας μια ισορροπημένη σύνθεση από χαρακτήρες, στους οποίους περιλαμβάνονται ΛΟΑΤ+ άτομα και  μειονότητες, τα συγκεκριμένα κομμάτια είναι μία σημαντική συμβολή στο Κυπριακό Θεατρικό τοπίο, στο οποίο τα ΛΟΑΤ+ άτομα και οι μειονότητες  είτε υποτιμούνται είτε παρουσιάζονται με ανάρμοστο τρόπο.

Τα μονόπρακτα αυτά είναι στην ουσία τους τραγωδίες. Όπως στην Μήδεια, τον Άμλετ  και τον Οιδίποδα, μια σειρά από μοιραία γεγονότα ή προσωπικές ενέργειες, οδηγούν τους χαρακτήρες και το κοινό σε σκοτεινά μονοπάτια, όπου το κοινό καλείται να αμφισβητήσει την ηθική των πράξεων των χαρακτήρων και τον δικό του ρόλο στην περιφρούρηση, πρόκληση ή αλλαγή των παραδοσιακών αξιών.

Οι παραστάσεις είναι στην Αγγλική γλώσσα και θα παρουσιαστούν στην Λευκωσία στο Θέατρο Δέντρο στις 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου και στις 7 και 8 Απριλίου στο πολυχώρο Συνεργείο στην Λεμεσό .

Εισιτήρια διατίθενται στο SOLD OUT TICKETS.

Limassol Today - Image2 1 002

Σχετικά με τον Thadd Correia

Ο Thadd Correia είναι Καναδός πολίτης που εργάζεται ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, ομιλητής, και ακτιβιστής στην Κύπρο από το 2007 (The Vagina Monologues 2010; The Wizard of HYPERLINK “https://www.youtube.com/watch?v=5YIjpegUV7Q”Strovoloz 2013; TEDx Nicosia 2016). Σήμερα ο Thadd εργάζεται ως επικεφαλής του Θεατρικού Τμήματος ιδιωτικού σχολείου στην Λευκωσία.

Limassol Today - Image1 1 002 1

Ο Thadd πιστεύει ότι το θέατρο πρέπει να είναι ένας ασφαλής χώρος για το κοινό, έτσι ώστε να μπορεί εξερευνήσει θέματα ταμπού, που οδηγούν σε ευρύτερες συζητήσεις σχετικά με την ηθική, την θέση και τις ευθύνες μας μέσα στην κοινωνία .

Πιστεύει πως μαθαίνουμε πολλά από τις τραγωδίες και ότι μας βοηθούν να εκτιμήσουμε όσα καλά βιώνουμε καθημερινά στην ζωή μας. 

Thadd Correia,  Artist’s Collective 2023

E: [email protected]

Limassol Today - Image3 1 002

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης