Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΘΕΑΤΡΟ«Οι παίχτες» στο Ριάλτο

«Οι παίχτες» στο Ριάλτο

«ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ» του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρνακκίδου, σε περιοδεία στο Θέατρο Ριάλτο την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, στις 20:30

Ένας έμπειρος τζογαδόρος και διαβόητος απατεώνας καταφτάνει σε ένα πανδοχείο, σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, αναζητώντας το επόμενο θύμα του. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το ιδιαίτερα εξυπηρετικό προσωπικό και μια παρέα «ομολόγων» του, οι οποίοι μοιράζονται μαζί του το ίδιο πάθος για τον τζόγο. Η συνάντησή τους θα είναι γεμάτη απρόβλεπτες και ανατρεπτικές καταστάσεις, όπου κανείς δεν μπορεί να διακρίνει έναν απατεώνα από έναν τίμιο άνθρωπο.

Limassol Today - ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ Dsc 5304 002

Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ ξεκίνησε να γράφεται μεταξύ 1832 και 1837, ολοκληρώθηκε το 1842 και παρουσιάστηκε επί σκηνής, αν και λογοκριμένη, το 1843. Με ιδιαίτερα σκωπτική διάθεση, ο συγγραφέας ξεσκεπάζει τις σκοτεινές γωνιές και τα πάθη της ανθρώπινης ψυχής. Όλα είναι ένα φρενήρες παιχνίδι μεταμφιέσεων και προσωπείων, στο οποίο τα όρια ανάμεσα στο ψεύδος και την αλήθεια, στην ατιμία και την εντιμότητα, στην ειλικρίνεια και την υποκρισία είναι θολά και δυσδιάκριτα.

Limassol Today - ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ Dsc 5206 002

Η νεαρή σκηνοθέτρια της παράστασης, Μαρία Βαρνακκίδου, εισχωρώντας στη σατιρική φόρμα του έργου, επιθυμεί να εντοπίσει τις σημερινές δόσεις αλήθειας του και να αναδείξει τη φθορά της ανθρώπινης υπόστασης.

Ταυτότητα Παράστασης
Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κουτλής
Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου

Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Κινησιολογία: Λία Χαράκη

Μουσική: Πάνος Μπάρτζης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός σκηνοθέτριας: Λουκία Πιερίδου
Παίζουν: Πέτρος Γιωρκάτζης, Αντώνης Κατσαρής, Κλείτος Κωμοδίκης,                                   Μάριος Κωνσταντίνου, Γιάννης Μίνως, Γιώργος Χριστοφορίδης

Το έργο είναι με αγγλικούς και τούρκικους υπέρτιτλους.

Διάρκεια 90’

Θέατρο Ριάλτο, Ανδρέα Δρουσιώτη στη πλατεία Ηρώων 3040 Λ/σος   

Τετάρτη 15/02/2023 στις 20:30

Money with solid fill  Τιμή: €12/6

   E-ticket: www.rialto.com.cy

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης