Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗCULTUREΘΕΑΤΡΟ'Womanhood 3' από Μάριο Ιωάννου

‘Womanhood 3’ από Μάριο Ιωάννου

Ένα βλέμμα τρυφερό που συναντά τη γυναίκα το WOMANHOOD 3. Ένα βλέμμα από άντρες δημιουργούς που καταφέρνουν να τη λατρέψουν μέσα από τη γραφή τους όπως της αξίζει.

Μονόλογοι από δημιουργούς μεγάλους και τρανούς όπως Ουίλιαμς, ο Κοκτώ, ο Ντάριο Φο επί σκηνής. Τα φώτα της ζωής θα κλείσουν και θα ανάψουν τα άλλα, τα μαγικά. Τα φώτα της σκηνής.

Οι θεατρίνες μας θα εισπνεύσουν φως για να μεταδώσουν νοήματα ευαίσθητα. Το έργο θα αρχίσει, και εσείς θα ακουμπήσετε στον ώμο τους για να νοσταλγήσετε έρωτα, αναρχία, ερωτισμό, μοναξιά, αιώρηση, και ελπίδα…

Ελάτε να αφουγκραστούμε από την αρχή τη γυναίκα που συναντάμε και τη γυναίκα που όλοι κουβαλούμε άσχετα με το γενετήσιο φύλο μας. Της αξίζει χίλιες φορές!

Επί σκηνής και αλφαβητικά:
Χρυστάλλα Βάσου
Μαριάννα Δήμου
Σταύρη Κελίρη
Χριστίνα Χαραλάμπους

Σκηνοθεσία: Μάριος Ιωάννου

Σκηνικά Κοστούμια: Μάριος Ιωάννου, Άννα Τερέζα Ζίττη

Παραγωγή:Theatre Tribe

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ (Λεμεσός)
19 και 20 Φεβρουαρίου 20:00-21:00

ΑΡΤΟΣ (Λευκωσία)
26 και 27 Φεβρουαρίου 20:00-21:00

Εισιτήριο :10 ευρώ – Κρατήσεις : 99 28 69 08

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Για μένα, ως εμπνευστή του project , η θεατρική αυτή περιπέτεια ξεκίνησε πριν 8 χρόνια, όταν η μέγιστη γυναίκα της ζωής μου, η μητέρα μου, ταξίδεψε στα άστρα. Θέλησα να δημιουργήσω κάτι απο ψυχή καμωμένο, αφιερωμένο στις γυναίκες. Τις γυναίκες που πολύπλοκες, πολύχρωμες, πολυδιάστατες και λατρεμένες φέρνουν συναίσθημα στη ζωή και βαθαίνουν την αντίληψη του τί είναι ζωή….και τί θάνατος. Οργάνωσα λοιπόν, το 2016, εργαστήριο με τίτλο “Womanhood” στη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού. Αποτέλεσμα του εργαστηρίου, μια παράσταση από μονολόγους γυναικών, πάντα από συγγραφείς που τις εξυμνούν, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Ακολούθησε ένα δεύτερο εργαστήριο/παράσταση με τη στήριξη του Nicosia Goethe-Institut στη Λευκωσία, τον Μάρτιο του 2019.Η χρονιά 2020-2021 μας βρήκε να κάνουμε μαθήματα με μάσκες ή από το διαδίκτυο. Είχα τη χαρά και την τιμή να έχω μαζί μου τέσσερις υπέροχες γυναίκες που επέμεναν να συνεχίζουμε παρόλη τη δυσκολία. Ήρθε η ώρα να επικοινωνήσουμε το υλικό του ‘Womanhood 3’

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης