Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣ2000 ευρώ για έξοδα κηδειών, κοινό ιατροδικαστικό πόρισμα, μνημείο φοιτητών στο ΑΠΘ

2000 ευρώ για έξοδα κηδειών, κοινό ιατροδικαστικό πόρισμα, μνημείο φοιτητών στο ΑΠΘ

Ένα κοινό πόρισμα έχει συνταχθεί για τους -55 μέχρι στιγμής επισήμως- νεκρούς της τραγωδίας στα Τέμπη. Η ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας, όπου διενεργήθηκε η νεκροψία-νεκροτομή για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη, συνέταξε το πόρισμα που αναφέρει την αιτία θανάτου.

Το ThessToday.gr αποκαλύπτει το ιατρικό έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ως αιτία θανάτου: «Πολλαπλές βαρείες κακώσεις σώματος συμβατές αναφερόμενου ατυχήματος (σύμφωνα με πληροφορίες της εντολοδότιδας αρχής θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος)».

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού σάιτ, τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου ανέγραφαν αναλυτικά την αιτία θανάτου. Ωστόσο επειδή αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας -συνακόλουθα την ταυτοποίηση των θυμάτων- κατόπιν επικοινωνίας των ιατροδικαστών με το υπουργείο, αποφασίστηκε ένα κοινό πόρισμα για όλα τα θύματα.

Το ΦΕΚ για τις κηδείες των θυμάτων που θα τελεστούν δημοσία δαπάνη

Το ThessToday παρουσιάζει και το ΦΕΚ για τις κηδείες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. Έγκυρες ιατροδικαστικές πηγές εξηγούν ότι το ποσό που δαπανά το κράτος ανά άτομο ανέρχεται στις 2.000 ευρώ, ενώ αρχικά ήταν στις 3.500 ευρώ.

Μνημείο στο ΑΠΘ για τους αδικοχαμένους φοιτητές

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θρηνεί για τους αδικοχαμένους φοιτητές του που σκοτώθηκαν στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Ο αριθμός των φοιτητών που έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί τους, έχει ανέβει πλέον στους 12.

Ήδη, γίνονται συζητήσεις για το πώς θα τιμήσει το ΑΠΘ τη μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών. Αν και ακόμα είναι νωρίς, καθώς ενδέχεται να ταυτοποιηθούν και άλλοι φοιτητές που επέβαιναν στην επιβατική αμαξοστοιχία, και δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι κηδείες, ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Δημήτρης Κωβαίος, αναφέρει ότι θα προγραμματιστεί επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη παρουσία της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, όταν κριθεί ο χρόνος κατάλληλός.

Επιπλέον, το ΑΠΘ έχει αποφασίσει την ανέγερση ενός μνημείου σε κεντρικό σημείο του Πανεπιστημίου στη μνήμη των φοιτητών που χάθηκαν ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ, όπως τονίζει στη Voria.gr ο αντιπρύτανης.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης