Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΑν δώσει η WhatsApp τα προσωπικά μας δεδομένα, θα την πληρώσει

Αν δώσει η WhatsApp τα προσωπικά μας δεδομένα, θα την πληρώσει

Με την επιβολή κυρώσεων στο WhatsApp απειλεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς επειδή ασκεί πίεση στους καταναλωτές που εδρεύουν στην ΕΕ να αποδεχτούν αμφιλεγόμενες αλλαγές απορρήτου.

Οι ενημερώσεις στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του WhatsApp τον Ιανουάριο του 2021 προκάλεσαν παγκόσμια δημόσια κατακραυγή λόγω φόβων ότι οι χρήστες μπορεί να χρειαστεί να παραδώσουν τα προσωπικά τους δεδομένα στο Facebook για διαφημιστικούς σκοπούς, διαφορετικά θα αποσυρθούν από την υπηρεσία.

Η Επιτροπή και το ευρωπαϊκό δίκτυο πρακτορείων καταναλωτών, το CPC, προειδοποίησαν στα τέλη Ιανουαρίου στο WhatsApp ότι η ενημέρωση θα μπορούσε να παραβιάζει τη νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών και ζήτησαν από την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων να παράσχει εξηγήσεις.

Ο Reynders είπε στο POLITICO σε συνέντευξή του ότι εάν η μητρική εταιρεία του WhatsApp Meta δεν κατευνάσει τις ανησυχίες του ευρωπαϊκού δικτύου καταναλωτικών πρακτορείων και της Επιτροπής, «θα μπορούσαμε να περάσουμε σε ένα πολύ πιο προχωρημένο στάδιο σε μια δεύτερη φάση μέσω κυρώσεων, προφανώς», κάτι που πιθανότατα θα συνεπάγεται πρόστιμο.

«Δεν είμαστε σε έναν απλό διάλογο. Τους ζητάμε να αντιμετωπίσουν τις πραγματικές ανησυχίες», δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών,

Οι Βρυξέλλες έδωσαν στο WhatsApp μέχρι τον Μάρτιο για να αιτιολογήσει πώς οι αλλαγές του ήταν σύμφωνες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Θέλουν να μάθουν εάν η εταιρεία έδωσε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κατανοήσουν τις ενημερώσεις απορρήτου της και να απορρίψουν τους νέους όρους παροχής υπηρεσιών παρά τις «επίμονες ειδοποιήσεις εντός εφαρμογής».

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων θα πρέπει επίσης να εξηγήσει τι σκοπεύει να κάνει για τους καταναλωτές που αποδέχθηκαν τις αλλαγές με βάση το «ψευδές τεκμήριο» ότι έπρεπε να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Η WhatsApp θα πρέπει να διευκρινίσει πώς μοιράζεται τα δεδομένα των ανθρώπων με τις άλλες υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένου του Facebook και τρίτων εταιρειών.

Πηγήnewmoney.gr

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης