Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΑπομακρύνεται από λιμάνι Αττάλειας το Τουρκικό «Oruc Reis» & κατευθύνεται Κύπρο

Απομακρύνεται από λιμάνι Αττάλειας το Τουρκικό «Oruc Reis» & κατευθύνεται Κύπρο

Αφού τον Σεπτέμβριο η Τουρκία είχε προαναγγείλει νέες έρευνες με το «Oruc Reis», τώρα φαίνεται ότι το πλοίο βγήκε από χθες βράδυ από το λιμάνι της Αττάλειας.

Στις 22:30 βράδυ της Τετάρτης καταγράφεται στην ιστοσελίδα «Marine Traffic» να κινείται νοτιοανατολικά με ταχύτητα 10 κόμβους.

Το Limassol Today μπήκε σήμερα στις 7.30 το πρωί Πέμπτη (20/10) για να εντοπίσει την πορεία και το σημείο που βρίσκεται το πλοίο.

Φαίνεται στην φωτογραφία κάτω κυκλωμένο μαζί με την πορεία που ακολουθεί.

Limassol Today - κατευθυνση πλοιου τουρκια

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι της Αττάλειας από τις αρχές της εβδομάδας, αφού απέπλευσε από τη Θάλασσα του Μαρμαρά και πέρασε από το Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει δεσμεύσει τον μισό κόλπο της Αττάλειας από 25 Σεπτεμβρίου έως 24 Μαρτίου 2023 για τη διεξαγωγή ερευνών.

Τον Σεπτέμβριο, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, είχε πει πως το «Oruc Reis» ξαναβγαίνει «εντός του μήνα» στη θάλασσα για έρευνες.

Θυμίζουμε το συγκεκριμένο πλοίο έπλευσε σε απόσταση αναπνοής και προκλητικά από το Καστελλόριζο και τη Ρόδο σπάζοντας τα 12 ναυτικά μίλια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έκανε πάιχνίδια πολέμου στο Αιγαίο.

Το πλοίο έχει ανθυποβριχιακά συστήματα.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης