Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΆρση ασυλίας Ευρωβουλευτών ζήτησε η Μέτσολα

Άρση ασυλίας Ευρωβουλευτών ζήτησε η Μέτσολα

Την άρση της ασυλίας των Ευρωβουλευτών Ταραμπέλα και Κοτσολίνο παρέπεμψε στην αρμόδια επίτροπή η Μέτσολα

Την άρση της ασυλίας των Ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο (Σοσιαλδημοκράτες, Ιταλία) και Μαρκ Ταραμπέλα (Σοσιαλδημοκράτες, Βέλγιο) προώθησε στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων (JURI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε κατά την έναρξη της συνάντησης της Ολομέλειας την Δευτέρα στο Στρασβούργο της Γαλλίας η Πρόεδρος του σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Έλαβα αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της βουλευτικής ασυλίας των Ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα. Αυτά τα αιτήματα παραπέμφηκαν στην επιτροπή νομικών Υποθέσεων», δήλωσε η κ. Μέτσολα.

Όπως είχε ανακοινωθεί, το αίτημα των βελγικών αρχών αφορά την φερόμενη εμπλοκή των δύο Ευρωβουλευτών σε σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο έγινε γνωστό με το όνομα Qatargate καθώς αφορά την παράνομη άσκηση επιρροής του Κατάρ, αλλά και άλλων χωρών, στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω δωροδοκιών.

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων θα ορίσει εισηγητή για την κάθε περίπτωση, και στη συνέχεια θα καταθέσει εισήγηση για άρση ή όχι της ασυλίας, επί της οποίας θα κληθεί να ψηφίσει η Ολομέλεια με απλή πλειοψηφία.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης