Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΑΘΗΝΑ - Προσγειώθηκε αεροπλάνο της Ryanair από Πολωνία με απειλή βόμβας!

ΑΘΗΝΑ – Προσγειώθηκε αεροπλάνο της Ryanair από Πολωνία με απειλή βόμβας!

Στο Ελ. Βενιζέλος για ελέγχους το αεροπλάνο που ενημέρωσε νωρίτερα για ύπαρξη βόμβας

Στο Ελ. Βενιζέλος προσγειώθηκε το αεροπλάνο που είχε ειδοποιήσει νωρίτερα για ύπαρξη βόμβας, το οποίο είχει εκκενωθεί και ελέγχθηκε εξονυχιστικά.

Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Κατοβίτσε της Πολωνίας, όταν κατά τη διάρκεια της πτήσης υπήρξε πληροφορία για βόμβα από νατοϊκό στρατηγείο και ενώ ήταν στον ελληνικό εναέριο χώρο. Αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες σύμφωνα με το πρωτόκολλο και ελληνικά F16 απογειώθηκαν.

Τελικά, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 5:40 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου. Έγινε πολύ γρήγορα η εκκένωση του ενώ οι αρχές διερευνούν εξονυχιστικά το αεροπλάνο.

«Ελ. Βενιζέλος»: Φάρσα η αναφορά για βόμβα στο αεροσκάφος της Ryanair

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έγινε έλεγχος στο αεροπλάνο από κλιμάκιο της αστυνομίας που ειδικεύεται στους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά ο συναγερμός για βόμβα στο Boeing 738 της Ryanair που είχε ξεκινήσει από την Πολωνία με 192 επιβαίνοντες. Ζεύγος ελληνικών F-16 συνόδευσε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το αεροπλάνο εκτελούσε δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας με κατεύθυνση την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έγινε έλεγχος στο αεροπλάνο από κλιμάκιο της αστυνομίας που ειδικεύεται στους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Το αεροσκάφος εκκενώθηκε.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο renegate το οποίο είχε ενεργοποιηθεί και τον Νοέμβριο με την πτήση της Emirates. Το εν λόγω πρωτόκολλο δημιουργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ενεργοποιείται σε περίπτωση υψηλού και μη αναστρέψιμου κινδύνου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδιαδρόμου, που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που βρίσκονται αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο.

Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο. Έγινε έλεγχος όλων των επιβατών, των χώρων και των αποσκευών.

Limassol Today - Image 46 5
Λιακος Γιάννης INNTIME

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης