Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΕλληνικής καταγωγης ο νέος Διευθύνοντας Σύμβουλος της Silicon Valley Bank

Ελληνικής καταγωγης ο νέος Διευθύνοντας Σύμβουλος της Silicon Valley Bank

Ο ελληνικής καταγωγής Τιμ Μαγιόπουλος ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευση της.

Ο νέος CEO ο οποίος έχει εμπειρία από κρίσεις, δήλωσε μέσα από επιστολή που απέστειλε με email στους πελάτες της τράπεζας ότι όλα θα συνεχιστούν κανονικά ενώ εργάζεται για να ξετυλίξει τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας.

Ο Μαγιόπουλος – ο οποίος διαδέχεται τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Γκρεγκ Μπέκερ – αναλαμβάνει σε μια εξαιρετικά ταραχώδη περίοδο για την τράπεζα.

Η Silicon Valley Bank κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα όταν οι καταθέτες προκάλεσαν bank run, αφού η τράπεζα προσπάθησε και απέτυχε να αντλήσει κεφάλαια. Η Federal Deposit Insurance Corporation στη συνέχεια παρενέβη και ανέλαβε τον έλεγχο της τράπεζας την Παρασκευή.

“Η Silicon Valley Bank, N.A., είναι ανοιχτή και διεξάγει τις δραστηριότητές της ως συνήθως. Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε. Αναγνωρίζω ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της εκπληκτικής κοινότητας που υπηρετούμε. Από σήμερα αναλαμβάνω καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία.

Ανυπομονώ να γνωριστώ με τους πελάτες της Silicon Valley Bank. Επίσης, αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο με εμπειρία σε αυτές τις καταστάσεις. Ήμουν μέλος της ηγετικής εκείνης ομάδας που πλαισίωσε την Fannie Mae, την περίοδο της 2008-2009 και υπηρέτησα ως διευθύνων σύμβουλός της από το 2012 έως το 2018”, αναφέρει ο κ. Μαγιόπουλος στην ανοικτή επιστολή του.

Ο Τιμ Μαγιόπουλος φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Cornell όπου σπούδασε αγγλικά μέχρι το 1980, πριν αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το 1984.

Μετά τη νομική σχολή ως γραμματέας δικαστή περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ. Στη συνέχεια ο Μαγιόπουλος εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο και από το 1994 έως το 1996 υπηρέτησε στην ομοσπονδιακή έρευνα Whitewater για τις συναλλαγές ακινήτων του Μπιλ και της Χίλαρι Κλίντον.

Στις αρχές του 2000, ο Μαγιόπουλος κατείχε ανώτερους ρόλους στην Deutsche Bank και την Credit Suisses πριν υπηρετήσει ως γενικός σύμβουλος της Bank of America για πέντε χρόνια. Απολύθηκε από τη θέση αυτή μετά την οικονομική ύφεση το 2009 μετά την εξαγορά της Merrill Lynch από την Bank of America.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον κόσμο για την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank έκανε λόγο για στέρεο τραπεζικό σύστημα το οποίο οι Αμερικανοί μπορούν να εμπιστεύονται.” Δεσμεύομαι σθεναρά ότι οι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι θα λογοδοτήσουν πλήρως και ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να ενισχυθεί η εποπτεία και η ρύθμιση των μεγαλύτερων τραπεζών ώστε να μην ξαναβρεθούμε σε αυτή τη θέση”.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα έκτακτης δανειοδότησης, με έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών, για τη διοχέτευση χρηματοδότησης σε επιλέξιμες τράπεζες.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης