Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΗ ΕΕ θα «περιορίσει» το εμπόριο των διαμαντιών της Ρωσίας

Η ΕΕ θα «περιορίσει» το εμπόριο των διαμαντιών της Ρωσίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «περιορίσει το εμπόριο ρωσικών διαμαντιών» στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αυτό ανακοίνωσε σχετικά με τη Ρωσία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Σαρλ Μισέλ, στη σύνοδο της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

«Τα ρωσικά διαμάντια δεν είναι παντοτινά», είπε ειρωνικά ο Σαρλ Μισέλ στον Τύπο, επιβεβαιώνοντας πως η ΕΕ θα λάβει προσεχώς μέτρα, μετά το εμπάργκο που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ στους πολύτιμους λίθους από τη Ρωσία, η πώληση των οποίων τής αποφέρει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια δολάρια.

Ρωσία: Νέες κυρώσεις κατά της «ρωσικής πολεμικής μηχανής»
Ακόμη, σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της «ρωσικής πολεμικής μηχανής», σύμφωνα με Αμερικανό κυβερνητικό ανώτερο αξιωματούχο, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας των χωρών της G7.

Όλα τα κράτη μέλη της G7, των οποίων οι ηγέτες συναντώνται σε σύνοδο κορυφής στη Χιροσίμα στην Ιαπωνία, «ετοιμάζονται να επιβάλλουν νέες κυρώσεις και φραγμούς στις ρωσικές εξαγωγές», είπε σε δημοσιογράφους ο αξιωματούχος, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Αυτά τα τιμωρητικά μέτρα, που θα λάβουν και οι ΗΠΑ θα «καταστήσουν ακόμη πιο δύσκολο για τη Ρωσία να τροφοδοτεί την πολεμική της μηχανή».

Τα αμερικανικά μέτρα αποσκοπούν στον «σημαντικό περιορισμό της πρόσβασης της Ρωσίας σε προϊόντα που είναι απαραίτητα για τις πολεμικές της ικανότητες», συμπλήρωσε.

Πρακτικά, οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν τις αμερικανικές εξαγωγές σε 70 οντότητες στη Ρωσία και σε άλλες χώρες. Επιπλέον, θα θέσουν σε εφαρμογή 300 κυρώσεις σε διάφορους και ποικίλους στόχους, «ανθρώπους, οργανισμούς, πλοία και αεροπλάνα», σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήLIFO

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης