Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗ"Η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα"

“Η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα”

Ο Πάπας Φραγκίσκος επέκρινε τους νόμους που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία χαρακτηρίζοντας τους ως ”άδικους” και λέγοντας ότι ο Θεός αγαπά όλα τα παιδιά του όπως είναι. Στην συνέντευξή του μάλιστα στο Associated Press κάλεσε τους Καθολικούς επισκόπους που υποστηρίζουν τους νόμους να καλωσορίσουν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην εκκλησία.

«Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι έγκλημα», είπε ο Ποντίφικας αναγνωρίζοντας παράλληλα πως καθολικοί επίσκοποι σε ορισμένες χώρες υποστηρίζουν νόμους που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία ή κάνουν διακρίσεις σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με τον ίδια μάλιστα να αναφέρεται σε αυτά τα φαινόμενα ως ”αμαρτία”.

Ωστόσο, απέδωσε τέτοιες συμπεριφορές στο πολιτισμικό υπόβαθρο και είπε πως ειδικά οι επίσκοποι πρέπει να αλλάξουν ώστε να αναγνωρίζουν την αξιοπρέπεια του καθενός.

″Αυτοί οι επίσκοποι πρέπει να υποβληθούν σε μια διαδικασία μεταστροφής” (χρησιμοποιώντας την λέξη που παραπέμπει στις υποτιθέμενες ”θεραπείες μεταστροφής” των ομοφυλοφίλων σε ετερόφυλους) και τους κάλεσε να επιδεικνύουν στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα ”τρυφερότητα..όπως και ο Θεός προς τον καθένα από εμάς”.

Περίπου 67 χώρες παγκοσμίως ποινικοποιούν τη συναινετική σεξουαλική δραστηριότητα ομοφυλοφίλων, 11 από τις οποίες μπορούν ή επιβάλλουν τη θανατική ποινή, σύμφωνα με το The Human Dignity Trust, το οποίο εργάζεται για την κατάργηση τέτοιων νόμων.

Οι ειδικοί λένε ότι ακόμη και όπου οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, συμβάλλουν στην παρενόχληση, τον στιγματισμό και τη βία σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Χαρακτηρίζοντας τέτοιους νόμους ως άδικους ο πάπας Φραγκίσκος είπε ότι η Καθολική Εκκλησία μπορεί και πρέπει να εργαστεί για να να καταργηθούν. ”Πρέπει να το κάνει αυτό. Πρέπει να το κάνει αυτό” ειπε εμφατικά.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης