Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΗ Ουκρανία επιμένει στην εδαφική ακεραιότητα καθώς πλησιάζουν οι συνομιλίες

Η Ουκρανία επιμένει στην εδαφική ακεραιότητα καθώς πλησιάζουν οι συνομιλίες

Εν όψει των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας που θα διεξαχθούν στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέμεινε στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας του, αφού προηγουμένως είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος για συμβιβασμό.
Ο Ζελένσκι δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμα προς τον ουκρανικό λαό αργά την Κυριακή ότι στις συνομιλίες που πρόκειται να διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη η κυβέρνησή του θα δώσει προτεραιότητα στην “εδαφική ακεραιότητα” της Ουκρανίας.
Ωστόσο, σε σχόλια που έκανε σε Ρώσους δημοσιογράφους νωρίτερα, ο Ζελένσκι υιοθέτησε διαφορετικό τόνο, λέγοντας ότι η Ουκρανία ήταν πρόθυμη να αναλάβει ουδέτερο καθεστώς και να συμβιβαστεί σχετικά με το καθεστώς της ανατολικής περιοχής του Ντονμπάς στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.
Στη βιντεοκλήση που το Κρεμλίνο προειδοποίησε προληπτικά τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης να μην μεταδώσουν, ο Zelenskiy δήλωσε ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να την εγγυηθούν τρίτα μέρη και να τεθεί σε δημοψήφισμα.
“Εγγυήσεις ασφαλείας και ουδετερότητα και μη πυρηνικό καθεστώς του κράτους μας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να το επιδιώξουμε”, πρόσθεσε στα ρωσικά.

“Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια προσπάθεια δημιουργίας της Βόρειας και της Νότιας Κορέας στην Ουκρανία”, είπε, αναφερόμενος στη διαίρεση της Κορέας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Ζελένσκι κάλεσε τη Δύση να δώσει στην Ουκρανία άρματα μάχης, αεροπλάνα και πυραύλους για να βοηθήσει στην απόκρουση των ρωσικών δυνάμεων.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πούτιν την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε να φιλοξενήσει τις συνομιλίες και ζήτησε κατάπαυση του πυρός και καλύτερες ανθρωπιστικές συνθήκες, ανέφερε το γραφείο του. Ουκρανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές επιβεβαίωσαν ότι θα πραγματοποιηθούν προσωπικές συνομιλίες.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Απο: REUTERS

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης