Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΟ Ερντογάν κάλεσε τον Έλον Μασκ να ανοίξει εργοστάσιο Tesla στην Τουρκία

Ο Ερντογάν κάλεσε τον Έλον Μασκ να ανοίξει εργοστάσιο Tesla στην Τουρκία

Τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ να ανοίξει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία κάλεσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χθες σε συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πραγματοποιεί επαφές στο περιθώριο της συνέλευσης, μεταξύ των οποίων αύριο με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε αρχικά με τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας Irakli Garibashvili στο Σπίτι της Τουρκίας. Μιλώντας για τη σημασία της υλοποίησης του Μεσαίου Διαδρόμου, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο σιδηρόδρομος Μπακού-Τιφλίδα-Καρς αναμένεται να τεθεί γρήγορα σε λειτουργία.

Μετά από αυτή τη συνάντηση, ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Έλον Μασκ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε τον Μασκ να ιδρύσει το έβδομο εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία και τον κάλεσε στο Teknofest. O Ερντογάν είπε στον Musk για τις τεχνολογικές καινοτομίες της Τουρκίας, το Digital Turkey Vision και την Εθνική Στρατηγική Τεχνητής Νοημοσύνης. Ο Μασκ σημείωσε ότι πολλοί Τούρκοι προμηθευτές συνεργάζονται επί του παρόντος με την Tesla και ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των πιο σημαντικών υποψηφίων για το επόμενο εργοστάσιο. Αφού ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι ανοιχτοί σε συνεργασία για το Starlink και την τεχνητή νοημοσύνη, ο Μασκ δήλωσε ότι επιθυμούν να συνεργαστούν με τις τουρκικές αρχές για να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια για να προσφέρουν δορυφορικές υπηρεσίες Starlink στην Τουρκία. Ο Μασκ δήλωσε ότι θα ήταν πολύ ευχαριστημένος με την πρόσκληση του Ερντογάν να παρευρεθεί στο TEKNOFEST με την οικογένειά του, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη από τις 27 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι μια από τις σημαντικότερες χώρες παραγωγής υψηλής τεχνολογίας και ανέφερε ως παράδειγμα την επιτυχία που σημειώθηκε στα UAV. Ο Έλον Μασκ δήλωσε επίσης ότι πιστεύει ότι οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνουν μεταξύ προηγμένων UAV και ότι γνωρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου για τα UAV Bayraktar. Ο Ερντογάν έδωσε στον Μασκ την αγγλική έκδοση του βιβλίου “A Fairer World is Possible”, που έγραψε ο ίδιος. Έδωσε επίσης μια μπάλα ποδοσφαίρου στο παιδί του.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης