Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΠανικός στο Pride Νέας Υόρκης - Θεώρησαν πυροτεχνήματα για πυροβολισμούς

Πανικός στο Pride Νέας Υόρκης – Θεώρησαν πυροτεχνήματα για πυροβολισμούς

Αναταραχή σημειώθηκε σε μια παρέλαση Υπερηφάνειας στην αμερικανική πόλη της Νέας Υόρκης την Κυριακή, με εκατοντάδες ανθρώπους να προσπαθούν να φύγουν αφού παρεξήγησαν τον ήχο των πυροτεχνημάτων με πυροβολισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί στο Washington Square Park. Μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο ήχος ήταν πυροτεχνήματα που ξέσπασαν στην τοποθεσία», ανέφερε η NYPD σε tweet λίγο μετά το περιστατικό.

Η αστυνομία είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί» από την ταραχή.

Limassol Today - Image

Τρομοκρατημένοι άνθρωποι έτρεξαν ή περπατούσαν βιαστικά σε έναν δρόμο δίπλα στην πλατεία μετά τον πανικό, όπως έδειξαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την παρέλαση υπερηφάνειας LGBTQIA+ της Κυριακής, η οποία πέρασε στους δρόμους του κάτω Μανχάταν κάτω από τον καυτό ήλιο.

Limassol Today - Li Man Arrested 429

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ατμόσφαιρα ήταν σε μεγάλο βαθμό εορταστική, αν και η σκιά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ την Παρασκευή για την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση — αφήνοντας τις πολιτείες να νομοθετούν οι ίδιες για το θέμα — πλανόταν στην ατμόσφαιρα.

Η παρέλαση υπερηφάνειας της Νέας Υόρκης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το Σαν Φρανσίσκο, και η συγκέντρωση της Κυριακής ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε από την έναρξη της πανδημίας.

Limassol Today - Pride March 2021

Οι διοργανωτές είπαν ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις ήταν «καταστροφική».

«Αυτή η επικίνδυνη απόφαση βλάπτει εκατομμύρια ανθρώπους, δίνει τον έλεγχο της κυβέρνησης στην ατομική μας ελευθερία επιλογής και δημιουργεί ένα ανησυχητικό προηγούμενο που θέτει πολλά άλλα συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες σε κίνδυνο», δήλωσαν οι διοργανωτές.

Πολλές ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων φοβούνται ότι η ετυμηγορία για την άμβλωση θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας ευρύτερης ώθησης από το Ανώτατο Δικαστήριο, που επί του παρόντος κυριαρχείται από συντηρητική πλειοψηφία, για να περιορίσει άλλες ελευθερίες που κατακτήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, όπως τα δικαιώματα στην αντισύλληψη ή ο γάμος ομοφυλόφιλων.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης