Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΠρόστιμο 1,6 εκατ. δολαρίων για φοροδιαφυγή στον όμιλο Τραμπ

Πρόστιμο 1,6 εκατ. δολαρίων για φοροδιαφυγή στον όμιλο Τραμπ

Η οικογενειακή εταιρία του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η Trump Organization, καταδικάστηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη στην καταβολή προστίμου 1,6 εκατ. δολαρίων για απάτη και φοροδιαφυγή, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα του Μανχάταν.

Ο όμιλος του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου δικαζόταν για φορολογική απάτη και παραποιημένες λογιστικές καταστάσεις, κυρίως με σκοπό να αποκρύψει από τις φορολογικές αρχές οικονομικές αποζημιώσεις ορισμένων υψηλόβαθμων στελεχών.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη του ομίλου του Αμερικανού πρώην προέδρου (2017-2021) που περιλαμβάνει λέσχες γκολφ, πολυτελή ξενοδοχεία και κτηματομεσιτικές υπηρεσίες. “Σήμερα, οι επιχειρήσεις του πρώην Προέδρου Τραμπ καταδικάστηκαν να καταβάλουν τα μέγιστα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος έπειτα από ιστορικές καταδίκες για 17 ποινικές κατηγορίες”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ.

Δύο επιχειρήσεις του ομίλου, η Trump Corporation και η Trump Payroll Corporation, κατηγορήθηκαν ότι έδωσαν οικονομικά οφέλη ή σε είδος σε υψηλόβαθμα στελέχη αποκρύπτοντάς τα από τις φορολογικές αρχές προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή φόρων από το 2005 έως το 2018.

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης