Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΠροβάδισμα Κιλιντσάρογλου με περισσότερες από 5 μονάδες σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα Κιλιντσάρογλου με περισσότερες από 5 μονάδες σε νέα δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Konda που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να υπολείπεται σε ποσοστό αποδοχής έναντι του κυριότερου αντιπάλου του, του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατά περισσότερες από πέντε ποσοστιαίες μονάδες ενόψει των προεδρικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής.

Η δημοσκόπηση εμφανίζει τον Ερντογάν να εξασφαλίσει στην πρόθεση ψήφου 43,7% και τον Κιλιτσντάρογλου 49,3%, στερώντας του έτσι την απαιτούμενη πλειοψηφία που χρειάζεται για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναληπτικού γύρου μεταξύ των δύο υποψηφίων στις 29 Μαΐου.

«Όχι» από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο σε «σύστημα παράλληλης παρακολούθησης εκλογών» του Υπ. Εσωτερικών

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) απαγόρευσε στο Υπουργείο Εσωτερικών του Σουλεϊμάν Σοϊλού να συλλέγει και να καταγράφει τα αποτελέσματα των εκλογών στη βάση δεδομένων του Κέντρου Συντονισμού Ασφαλείας Έκτακτης Ανάγκης (GAMER) από δυνάμεις της αστυνομίας και της χωροφυλακής που βρίσκονται σε υπηρεσία.

Ο Μουχαρέμ Ερκέκ του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 2 Μαΐου είχε δηλώσει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών είχε δημιουργήσει ένα «σύστημα παράλληλης παρακολούθησης εκλογών».

Το Υπουργείο Εσωτερικών είχε κάνει αίτηση στο YSK και ζήτησε πληροφορίες για τις κάλπες που περιλαμβάνουν τα ονόματα της επαρχίας, της περιφέρειας, της γειτονιάς, των εκλογικών τμημάτων, του αριθμού της κάλπης μαζί με τον αριθμό των ψηφοφόρων.

Ως απάντηση, το YSK δήλωσε «Οι εκλογές είναι στη δικαιοδοσία των εκλογικών επιτροπών. Ο GAMER δεν έχει εκλογική εντολή». Μετά την απάντηση της YSK, οι υπεύθυνοι του GAMER στις 5 Μαΐου αποφάσισαν να μην χρησιμοποιήσουν την προαναφερθείσα πλατφόρμα. Παρέχονται από το προσωπικό ασφαλείας στα εκλογικά τμήματα. Το YSK απαγόρευσε επίσης το σχέδιο του υπουργείου για συλλογή και καταγραφή των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης