Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΡαγδαίες οι εξελίξεις με την κατάσταση υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ραγδαίες οι εξελίξεις με την κατάσταση υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ

Οι γιατροί ανησυχούν για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ταξίδεψαν στο Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, όπου βρίσκεται η 96χρονη βασίλισσα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε συνάντηση με τους συμβούλους της, κατόπιν σύστασης των γιατρών της να ξεκουραστεί.

Η 96χρονη βασίλισσα συνάντησε την Τρίτη την Λιζ Τρας για να της αναθέσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, έχοντας νωρίτερα δεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον που υπέβαλε επισήμως την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.

Εσπευσμένα στο κάστρο του Μπαλμόραλ μετέβησαν νωρίτερα την Πέμπτη ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα για να βρεθούν στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. 

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, εξέφρασε την ανησυχία τόσο της ίδιας, όσο και ολόκληρης της χώρας για την κατάσταση της υγείας της μονάρχη, ενώ ανέφερε ότι οι σκέψεις ολόκληρου του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μαζί της. 

«Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»: Τι θα γίνει όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ

πιχείρηση London Bridge». Αυτό είναι το όνομα του σχεδίου που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή με την είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ. Το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για το τι θα συμβεί αμέσως μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ που εδώ και πολλά χρόνια καλύπτεται από άκρα μυστικότητα αποκαλύφθηκε από το Politico.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είναι 96 ετών, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Μπαλμόραλ. Σε περίπτωση που καταλήξει θα πρέπει άμεσα να μεταφερθεί στο Λονδίνο.

Κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα γίνει, έχουν ήδη γίνει γνωστές, όπως για παράδειγμα ότι η πρωθυπουργός θα ενημερωθεί με τηλεφώνημα από έναν υπάλληλο που θα του πει ότι «η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε», ενώ ο θάνατός της βασίλισσας Ελισάβετ θα ανακοινωθεί με έκτακτο δελτίο από το Press Association.

Το σχέδιο που θα ακολουθήσει η βρετανική κυβέρνηση μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ είναι έτοιμο

Τα έγγραφα δείχνουν το εξαιρετικό επίπεδο δράσης που απαιτείται από όλα τα μέρη του βρετανικού κράτους, συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας επιχείρησης ασφαλείας για τη διαχείριση του πρωτοφανούς πλήθους και του χάους που μπορεί να προκληθεί, όπως αναφέρει ακριβώς ένα επίσημο memo.

Αποκαλύπτουν σχέδια για το πώς η πρωθυπουργός και το υπουργικό του συμβούλιο θα συναντήσουν το φέρετρο της βασίλισσας στο σταθμό St. Pancras και το πώς ο νέος βασιλιάς Κάρολος θα ξεκινήσει μια περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μερικές ημέρες πριν την κηδεία.

Οι λεπτομέρειες του χρονοδιαγράμματος για τις 10 ημέρες μεταξύ του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ και της κηδείας της, κυμαίνονται από το μπανάλ έως το γελοίο, όπως σημειώνει το Politico. Σε ένα έγγραφο, η Ντάουνινγκ Στριτ εκφράζει ανησυχίες πως θα αντιμετωπίσει ένα κύμα δημόσιας οργής εάν δεν κατεβάσει μεσίστιες τις σημαίες εντός 10 λεπτών από την ενεργοποίηση του σχεδίου και ίσως χρειαστεί να βασιστεί σε έναν εξωτερικό ανάδοχο για το έργο αυτό. Σε ένα άλλο, αποφασίστηκε ότι θα απαγορευτούν τα retweets σε όλα τα τμήματα του Γουάιτχολ, εκτός κι αν διαγραφούν από τον επικεφαλής επικοινωνίας της κυβέρνησης.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης