Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΤα τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία

Τα τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία

Αναμπουμπούλα στις διεθνείς αγορές λόγω της ουκρανικής κρίσης

Άνοδος σημειώνεται για το δολάριο και το γεν, καθώς οι επενδυτές ψάχνουν ασφαλή καταφύγια, την ώρα που οι ρωσικές αγορές κατρακυλούν, και το ουκρανικό χρίβνια σημειώνει χαμηλό τριών βδομάδων. Την ίδια ώρα και το ευρώ πέφτει, αφού εμφανίζεται ως ευάλωτο σε πιθανή κλιμάκωση.

Το δολάριο ανέβηκε τη Δευτέρα σε υψηλό δύο βδομάδων, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια, φοβούμενοι ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία.

«Μία ρωσική εισβολή μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αποστροφή κινδύνου, το οποίο σημαίνει περαιτέρω υποχώρηση μετοχών και ισχυρότερες ασφαλείς επενδύσεις», είπε ο Χαράλαμπος Πίσσουρος, επικεφαλής έρευνας του JFD Group.

Το ρούβλι ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου κατά 0,7%, ανακτώντας ορισμένες από τις μειώσεις της Παρασκευής, με τους αναλυτές να επισημαίνουν μια απότομη αύξηση των επιτοκίων την περασμένη εβδομάδα που έδωσε κάποια υποστήριξη στο ρωσικό νόμισμα.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών εκτινάχθηκαν τη Δευτέρα και οι τιμές του πετρελαίου υπό τον φόβο ότι μια πιθανή εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία θα μπορούσε να προκαλέσει κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη οι οποίες θα διαταράξουν τις εξαγωγές από τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου στον κόσμο, σε μια αγορά που ήδη πλήττεται από την περιορισμένη παραγωγή.

Η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή και μπορεί να δημιουργήσει ένα αιφνιδιαστικό πρόσχημα για επίθεση, δήλωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες την Κυριακή.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης