Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΘεομηνία: Δραματική η κατάσταση σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, φυσκώνει ο Πηνειός

Θεομηνία: Δραματική η κατάσταση σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, φυσκώνει ο Πηνειός

Σε Καρδίτσα και Τρίκαλα έχει πέσει το βάρος των σωστικών συνεργείων, καθώς στα χωριά των δύο αυτών περιοχών υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχει από χθες και ο στρατός, ενώ κάποια από τα χωριά δεν είναι ακόμα προσεγγίσιμα.

«Είναι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στα χωριά και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία των σπιτιών τους και περιμένουν να τους παραλάβουν διασώστες», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια το πρωί της Παρασκευής.  Παράλληλα, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στον Πηνειό  λέγοντας ότι έχει καλύψει όλες τις πλημμυρικές εκτάσεις. «Στα 9 μέτρα έχει φτάσει η στάθμη του νερού στον Πηνειό, από τα 4 που είναι συνήθως σε μια νεροποντή», σημείωσε.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλία με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής και του Στρατού, προκειμένου να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους εκατοντάδες πολίτες που εγκλωβίστηκαν σε περιοχές της Θεσσαλίας. Παράλληλα, οι δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας, διένειμαν 3.000 μερίδες φαγητού και νερού σε συνολικά 24 αποκλεισμένους οικισμούς, που έμειναν χωρίς προμήθειες.

Υπενθυμίζεται ότι από την κακοκαιρία έχει χάσει τη ζωή τους 6 άτομα ενώ επισήμως άλλα έξι αγνοούνται.

Τρέχουν να σώσουν τα παιδιά του μέσα στα λασπόνερα

Ασύλληπτες είναι οι εικόνες που καταγράφονται στην πόλη της Λάρισας από το πρωί με σπίτια να έχουν πλημμυρίσει από το νερό και ανθρώπους να μεταφέρουν τα παιδιά τους στον ώμο για να βγουν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, τα σπίτια ξεκίνησαν να πλημμυρίζουν τα ξημερώματα, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την περιοχή της φιλιππουπολης, κοντά στο υδραγωγειο.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που φόρτωσαν μερικά πράγματα στα αυτοκίνητά τους και αναζήτησαν ξενοδοχείο ακόμα και στις 5 τα ξημερώματα, καθώς φοβήθηκαν βλέποντας τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει και δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Δείτε εικόνες:

larissa___2_
larissa___3_
larissa___4_
larissa___5_
larissa___1_

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης