Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΤι είναι η αφασία από την οποία πάσχει ο Μπρους Γουίλις;

Τι είναι η αφασία από την οποία πάσχει ο Μπρους Γουίλις;

Η Scout Willis μοιράστηκε μια φωτογραφία του πατέρα της μαζί με ένα συναισθηματικό μήνυμα.

Η οικογένεια του Μπρους Γουίλις ευχαριστεί τους θαυμαστές για την «εκπληκτική αγάπη» μετά τη διάγνωση αφασίας του ηθοποιού

Η Scout Willis δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση της οικογένειάς της ότι ο πατέρας της, Bruce Willis, «απομακρύνεται» από την υποκριτική αφού διαγνώστηκε με αφασία.

«Η τεράστια έκρηξη αγάπης που βιώνω αυτή τη στιγμή με συνεπαίρνει», είπε πάνω κάτω η Σκάουτ σε ένα ποστ της στο Instagram την Τετάρτη. «Σας ευχαριστώ όλους που εμφανιστήκατε με τόση αγάπη για τον μπαμπά μου και ολόκληρη την οικογένειά μου».

“The exquisite outpouring of love that I am experiencing right now is just blowing me away. Thank you all for showing up with so much tenderness and stunning love for my daddio and my whole family.”

Η Scout δημοσίευσε μια φωτογραφία του πατέρα της φορώντας μια κίτρινη μπαντάνα και κίτρινα γυαλιά μαζί με το μήνυμά της. Ο Willis έχει τρεις κόρες – τη Scout, τη Rumor και την Tallulah – με την πρώην σύζυγό του, Demi Moore. Ο Willis έχει επίσης δύο παιδιά, τη Mabel Ray και την Evelyn Penn, με την τωρινή σύζυγό του, Emma Heming.

Scout Willis grateful for 'love' over Bruce Willis' aphasia

Η αφασία είναι μια κατάσταση που επηρεάζει την ικανότητα επικοινωνίας και κατανόησης του γραπτού ή προφορικού λόγου, σύμφωνα με την κλινική Mayo. Εμφανίζεται γενικά μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ή τραυματισμό στο κεφάλι, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατάσταση προκαλείται από όγκους του εγκεφάλου ή άλλη εκφυλιστική κατάσταση του εγκεφάλου.

Limassol Today - Bruce Willis
Rumer Willis, Demi Moore, Bruce Willis, Scout Willis, Emma Heming Willis and Tallulah Willis attend Moore’s “Inside Out” book party in September 2019. 
STEFANIE KEENAN VIA GETTY IMAGES

Η οικογένεια του Γουίλις δημοσίευσε ένα κοινό μήνυμα στα social media την Τετάρτη, αποκαλύπτοντας την έκταση της κατάστασης του ηθοποιού του «Die Hard» και την απόσυρσή του από την υποκριτική.

«Στους καταπληκτικούς υποστηρικτές του Μπρους, ως οικογένεια θέλαμε να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες», ανέφερε η οικογένεια του Γουίλις σε δήλωση. «Ως αποτέλεσμα αυτού και με πολλή προσοχή, ο Μπρους απομακρύνεται από την καριέρα που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν».

“To Bruce’s amazing supporters, as a family we wanted to share that our beloved Bruce has been experiencing some health issues and has recently been diagnosed with aphasia, which is impacting his cognitive abilities. As a result of this and with much consideration Bruce is stepping away from the career that has meant so much to him.”

Bruce Willis 'Stepping Away' From Acting After Aphasia Diagnosis: What Is  It? How Is It Treated?

«Προχωρούμε σε αυτό ως μια ισχυρή οικογενειακή μονάδα και θέλαμε να φέρουμε τους θαυμαστές του στη γνώση της κατάστασης, γιατί ξέρουμε πόσα σημαίνει για εσάς, όπως εσείς για εκείνον», προστίθεται στην ανακοίνωση. «Όπως λέει πάντα ο Μπρους, «Ζήσε το» και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό».

“We are moving through this as a strong family unit, and wanted to bring his fans in because we know how much he means to you, as you do to him. As Bruce always says, ‘Live it up’ and together we plan to do just that.”

Μερικοί από τους πρώην συμπρωταγωνιστές και τα μέλη του πληρώματος του Γουίλις μίλησαν στους Los Angeles Times για ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη και περιγράφει λεπτομερώς την έκταση της φθίνουσας κατάστασης του ηθοποιού τα τελευταία χρόνια.

Limassol Today - Bruce Willis Universal Ringer
Το ιστορικό της εξέλιξης της ασθένειας και της πνευματικής φθοράς – Υπήρχαν σημάδια;
Οι ανησυχίες για την φθίνουσα γνωστική κατάσταση του Μπρους Γουίλις έπαιρναν και έφερναν στα πλατώ τα τελευταία χρόνια.

Λίγες μέρες πριν ο Μπρους Γουίλις ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στα γυρίσματα μιας από τις τελευταίες του ταινίες δράσης. Ο σκηνοθέτης του έργου απέστειλε ένα επείγον αίτημα: Να γίνει μικρότερος ο ρόλος του αστέρα του κινηματογράφου.

«Φαίνεται ότι πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των σελίδων του Μπρους κατά περίπου 5 σελίδες», έγραψε ο Μάικ Μπερνς, ο σκηνοθέτης του «Out of Death», σε ένα email του Ιουνίου 2020 προς τον σεναριογράφο της ταινίας. «Πρέπει επίσης να συντομεύσουμε λίγο τον διάλογό του για να μην υπάρχουν μονόλογοι κ.λπ.».

Ο Μπερνς δεν περιέγραψε έναν από τους λόγους για τους οποίους οι γραμμές του Γουίλις έπρεπε να διατηρηθούν «σύντομες και απλές». Αλλά την Τετάρτη, το κοινό έμαθε αυτό για το οποίο απασχολεί προσωπικά τον ίδιο και πολλούς άλλους κινηματογραφιστές εδώ και χρόνια: Η οικογένεια του 67χρονου είπε ότι θα αποσυρθεί από την υποκριτική επειδή έχει αφασία. Η γνωστική διαταραχή επηρεάζει την ικανότητα ενός ατόμου να επικοινωνεί και συχνά αναπτύσσεται σε άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικά.Σύμφωνα με όσους έχουν συνεργαστεί με τον Γουίλις στις πρόσφατες ταινίες του, ο ηθοποιός παρουσιάζει σημάδια παρακμής τα τελευταία χρόνια. Σε συνεντεύξεις με τους Times αυτόν τον μήνα, σχεδόν δύο ντουζίνες άτομα που ήταν στα γυρίσματα με τον ηθοποιό εξέφρασαν ανησυχία για την ευημερία του Willis.

The economy behind bad Bruce Willis and Nicolas Cage movies - Geezer  Teasers : r/movies

Αυτά τα άτομα αμφισβήτησαν εάν ο ηθοποιός γνώριζε πλήρως το περιβάλλον του στο πλατό, όπου συχνά πληρωνόταν 2 εκατομμύρια δολάρια για δύο ημέρες εργασίας. Οι σκηνοθέτες περιέγραψαν συγκλονιστικές σκηνές καθώς ο αγαπημένος σταρ του «Pulp Fiction» αντιμετώπιζε την απώλεια της πνευματικής του οξύτητας και την αδυναμία να θυμηθεί τον διάλογό του. Ένας ηθοποιός που ταξίδευε με τον Γουίλις θα έλεγε στον σταρ τις γραμμές του μέσω ενός ακουστικού. Οι περισσότερες σκηνές δράσης γυρίστηκαν χρησιμοποιώντας έναν κομπάρσο που μοιάζει του Willis.

Limassol Today - 1301801 Willis Final

Πριν από δύο χρόνια σε ένα σετ της ταινίας “Hard Kill”, ο Γουίλις πυροβόλησε απροσδόκητα με ένα όπλο γεμάτο σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το περιστατικό αλλά δεν είχαν εξουσιοδότηση να σχολιάσουν. Κανείς δεν τραυματίστηκε. Ο παραγωγός της ταινίας αμφισβήτησε ότι συνέβη το περιστατικό. Ο Μπερνς ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους που γνώριζαν ότι ο Γουίλις πάλευε με τη μνήμη του, αλλά είπε ότι αγνοούσε τη σοβαρότητα της κατάστασης του ηθοποιού μέχρι τον Ιούνιο του 2020, όταν σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία, «Out of Death». Ήταν ανάμεσα στις 22 ταινίες που έκανε ο Γουίλις μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Die Hard van de Aldi: de teloorgang van Bruce Willis - Film - KnackFocus

«Μετά την πρώτη μέρα συνεργασίας με τον Μπρους, μπορούσα να το δω από πρώτο χέρι και συνειδητοποίησα ότι διακυβευόταν ένα μεγαλύτερο ζήτημα εδώ και γιατί μου ζητήθηκε να συντομεύσω τις γραμμές του», είπε ο Μπερνς. Σε εκείνη την ταινία, ο Μπερνς είχε επιφορτιστεί με τη συμπίεση όλων των σκηνών του Γουίλις – περίπου 25 σελίδες διαλόγου – σε μια μέρα γυρισμάτων, κάτι που όπως είπε ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Στο τέλος της ημέρας, ο Μπερνς ένιωσε κόμφλικτ.

Το περασμένο φθινόπωρο, στον Μπερνς προσφέρθηκε η ευκαιρία να σκηνοθετήσει μια άλλη ταινία του Γουίλις, το «Λάθος μέρος», αλλά ανησυχούσε για την υγεία του ηθοποιού. Ο Μπερνς είπε ότι κάλεσε έναν από τους συνεργάτες του Γουίλις και τον ρώτησε: «Πώς είναι ο Μπρους;» Ο Μπερνς είπε ότι του είπαν ότι ο Γουίλις ήταν «ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος… πολύ καλύτερος από πέρυσι». «Πίστεψα τα λόγια του», είπε ο Μπερνς. Αλλά όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας τον περασμένο Οκτώβριο, «Δεν πίστευα ότι ήταν καλύτερος. Νόμιζα ότι ήταν χειρότερος», είπε ο Μπερνς. «Αφού τελειώσαμε, είπα: «Τελείωσα. Δεν πρόκειται να κάνω άλλες ταινίες του Μπρους Γουίλις.» Είμαι σχεδόν ανακουφισμένος που παίρνει άδεια».

Best Bruce Willis movies | 12 great films to watch now | Radio Times
Πως μια τεράστια καριέρα μετατράπηκε σε καριέρα γρήγορων και φτηνών παραγωγών

Η μακρόχρονη ομάδα των managers του Willis – συμπεριλαμβανομένης μιας ισχυρής ομάδας αντζέντηδων στο Creative Artists Agency – φρόντισε ώστε τα γυρίσματα της ταινίας του να περιορίζονται σε δύο ημέρες. Τα συμβόλαια του ηθοποιού προέβλεπαν ότι δεν έπρεπε να εργάζεται περισσότερες από οκτώ ώρες την ημέρα, αλλά συχνά έμενε μόνο για τέσσερις, σύμφωνα με πηγές από τις παραγωγές.

Εν τω μεταξύ, οι θαυμαστές στο Διαδίκτυο άρχισαν να αναρωτιούνται γιατί ο Γουίλις έβγαζε τόσες πολλές ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού, οι περισσότερες από τις οποίες προβλήθηκαν από τους κριτικούς. Το συγκρότημα πίσω από τα Βραβεία Razzie, το οποίο κάθε χρόνο συντάσσει μια λίστα με τις χειρότερες ταινίες του κλάδου, τον Φεβρουάριο δημιούργησε μια ολόκληρη κατηγορία για τις ταινίες του Willis.

Ορισμένοι σκηνοθέτες είπαν στους Times ότι τρόμαξαν από την κατάσταση του Willis τον τελευταίο χρόνο. Ο Jesse V. Johnson, ο οποίος σκηνοθέτησε την ταινία χαμηλού προϋπολογισμού “White Elephant”, συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Willis πριν από δεκαετίες, όταν ήταν κασκαντέρ. Αλλά όταν ο σκηνοθέτης και ο ηθοποιός συναντήθηκαν για λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα στη Τζόρτζια τον περασμένο Απρίλιο, «ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήταν ο Μπρους που θυμόμουν», είπε ο Τζόνσον. Ανησυχώντας για την ψυχική κατάσταση του Γουίλις, είπε ότι πλησίασε την ομάδα του ηθοποιού – της οποίας ηγείται ο βοηθός του Stephen J. Eads – και ρώτησε ωμά για την κατάσταση του ηθοποιού.

What Happened to Bruce Willis? How He Went from the A-List to VOD

«Δήλωσαν ότι ήταν χαρούμενος που ήταν εκεί, αλλά ότι θα ήταν καλύτερο να μπορούσαμε να τελειώσουμε τους πυροβολισμούς του μέχρι το μεσημεριανό γεύμα και να τον αφήσουμε να φύγει νωρίς», θυμάται ο Τζόνσον της συνομιλίας. Οι σκηνοθέτες προχώρησαν γρήγορα στη βιντεοσκόπηση των σκηνών του ηθοποιού, ακόμη και όταν ο Γουίλις αναρωτήθηκε πού βρισκόταν: «Ξέρω γιατί είσαι εδώ και ξέρω γιατί είσαι εσύ εδώ, αλλά γιατί είμαι εγώ εδώ;» ρώτησε δυνατά δύο μέλη του συνεργείου.«Ήταν λιγότερο ενοχλητικό και περισσότερο σαν: «Πώς δεν κάνουμε τον Μπρους να φαίνεται κακός;» είπε ένα από τα μέλη του πληρώματος. «Κάποιος θα του έδινε μια γραμμή και δεν καταλάβαινε τι σήμαινε. Απλώς τον κορόιδευαν». Ο Τζόνσον, ο σκηνοθέτης, είπε ότι στη συνέχεια του προσφέρθηκε η ευκαιρία να γυρίσει δύο επιπλέον ταινίες με τον Γουίλις, έτσι συζήτησε την κατάσταση με τη δημιουργική του ομάδα.

«Μετά την εμπειρία μας στο «White Elephant», αποφασίστηκε ως ομάδα ότι δεν θα κάναμε άλλη», είπε ο Johnson. «Είμαστε όλοι θαυμαστές του Μπρους Γουίλις και η συμφωνία ήταν λάθος και τελικά ήταν ένα μάλλον θλιβερό τέλος μιας απίστευτης καριέρας, με την οποία κανείς μας δεν ένιωθε άνετα».

Αν και έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 70 ταινίες από τότε που άρχισε να παίζει στη δεκαετία του 1970, ο Willis εξακολουθεί να αναγνωρίζεται καλύτερα για τον ρόλο του ντετέκτιβ John McClane στις συνέχειες του «Die Hard». Ο ρόλος – τον οποίο επανέλαβε σε πέντε ταινίες – βοήθησε να εδραιωθεί η θέση του ως ένας από τους κορυφαίους ήρωες δράσης του Χόλιγουντ, δίνοντάς του ρόλους σε ταινίες όπως το “Pulp Fiction” και το “The Fifth Element”. Αν και συχνά αναγνωριζόταν περισσότερο ως ένας “σίγουρο ταμείο” στο box office παρά ως κριτικά ο αγαπημένος, έλαβε Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο του απέναντι στον Cybill Shepherd στην τηλεοπτική σειρά “Moonlighting” της δεκαετίας του 1980 και έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Wes Anderson και ο Terry Gilliam.

Παρόλο που η υγεία του Willis επιδεινώθηκε, παρέμεινε σε υψηλή ζήτηση.

A Badass Bruce Willis Movie Is Now On Netflix

Η συμμετοχή του σε ταινίες —έστω και για λίγα λεπτά— βοήθησε ανεξάρτητους κινηματογραφιστές χαμηλού προϋπολογισμού να πουλήσουν τις ταινίες τους διεθνώς. Η παρουσία του προσώπου του Willis σε μια αφίσα ταινίας ή ένα τρέιλερ, βοήθησε τους θεατές να προσελκύονται στις ταινίες του. Τα τελευταία χρόνια, ο Willis εργάστηκε κυρίως για δύο εταιρείες παραγωγής ταινιών: την Emmett/Furla Oasis με έδρα το Λος Άντζελες και την 308 Entertainment Inc., μια εταιρεία του Βανκούβερ που υποστηρίζεται από τον ηθοποιό και παραγωγό Corey Large, σύμφωνα με το IMDb.com.

Τον Ιανουάριο του 2020, η ηθοποιός Lala Kent, πρωταγωνίστρια του ριάλιτι «Vanderpump Rules» του Bravo, έλαβε τον ρόλο της κόρης του ήρωα δράσης στο «Hard Kill». Σε μια σκηνή, είπε ο Κεντ, ο χαρακτήρας της Γουίλις είχε το σενάριο για να παρέμβει και να την προστατεύσει από κακούς.

Bruce Willis had 'cognitive issues' on recent sets

«Υποτίθεται ότι πιστεύω ότι η ζωή μου πρόκειται να τελειώσει και μετά ο μπαμπάς μου μπαίνει για να σώσει τη μέρα», είπε η Κεντ, περιγράφοντας πώς ήταν η πλάτη της στον Γουίλις στη σκηνή. Ο Γουίλις προοριζόταν να πει μια γραμμή που χρησίμευε ως σύνθημα της Κεντ πριν αυτός να πυροβολήσει με το όπλο έναν κακό τύπο. Αντ ‘αυτού, πυροβόλησε με το όπλο πριν πει την γραμμή του. Η Κεντ ζήτησε από τον σκηνοθέτη Ματ Εσκαντάρι να υπενθυμίσει στον Γουίλις να πει τη γραμμή του πριν πυροβολήσει το όπλο. Αλλά στη δεύτερη λήψη, συνέβη το ίδιο… Μέλος του πληρώματος πρόσθεσε: «Πάντα φροντίζαμε να μην είναι κανείς στη γραμμή του πυρός όταν χειριζόταν όπλα».

Μία από τις τελευταίες μεγαλύτερες ταινίες του Γουίλις, το «Paradise City», γυρίστηκε στο νησί Μάουι της Χαβάης τον περασμένο Μάιο, αφού η πανδημία καθυστέρησε την παραγωγή για ένα χρόνο. Ο Τσακ Ράσελ, ο σκηνοθέτης της ταινίας, και ένα δεύτερο μέλος του συνεργείου είπαν ότι ο Γουίλις ήταν ενθουσιασμένος που ξανασυναντήθηκε με έναν συνάδελφο του σταρ του «Pulp Fiction» στη Χαβάη. (Η ταινία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.)

Limassol Today - Large Bruce Willis 1024x768 1a020c

«Ήταν ενθουσιασμένος που συνεργάστηκε με τον John Travolta και μπορούσες να δεις ότι η παλιά γοητεία του Bruce Willis ήταν ακόμα εκεί», είπε ο Russell. «Έφερε πραγματικά το παιχνίδι του «A» και φροντίσαμε αυτός και ο John να είχαν μια υπέροχη εμπειρία στα γυρίσματα μαζί».Αλλά οι κινηματογραφιστές που μίλησαν με τους Times είπαν ότι ανησυχούν για την κατάστασή του. «Απλώς έμοιαζε τόσο χαμένος και έλεγε: «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.» Πάντα προσπαθούσε για το καλύτερο», δήλωσε την Τετάρτη ο Terri Martin, ο επόπτης παραγωγής του «White Elephant». «Είναι ένας από τους σπουδαίους όλων των εποχών και τρέφω τον απόλυτο θαυμασμό και τον σεβασμό για το σύνολο της δουλειάς του, αλλά ήρθε η ώρα να αποσυρθεί».

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης