Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΤο τετραήμερο της Disney: Νέα δεδομένα για τους εργαζόμενους

Το τετραήμερο της Disney: Νέα δεδομένα για τους εργαζόμενους

Από αρχές Μαρτίου το αφεντικό της Disney ζητά από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο τους. Η επιστροφή τους θα σημάνει και την τετραήμερη εργασία καθώς, όπως γίνεται γνωστό, θα βρίσκονται στο γραφείο Δευτέρα με Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney Bob Iger, θα κληθούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους από αρχές Μαρτίου. Η face-to-face συνεργασία αποτελεί το κλειδί για μια δημιουργική επιχείρηση όπως αυτή της Disney.

Η ανακοίνωση έρχεται δύο μήνες μετά την επιστροφή του Bob Iger στην Disney. «Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ικανότητα σύνδεσης, παρατήρησης και δημιουργίας που προέρχεται από τη φυσική συνύπαρξη. Ούτε την ευκαιρία να αναπτυχθείς επαγγελματικά, μαθαίνοντας από ηγετικές φυσιογνωμίες και μέντορες.» Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του προς τους εργαζόμενους και παρουσιάζει το BBC.

Η επιστροφή στην Disney


Αποτελεί βαθιά του πεποίθηση πως η δια ζώσης συνεργασία θα ωφελήσει τη δημιουργικότητα, την κουλτούρα της εταιρείας. Aλλά και την καριέρα των εργαζομένων.

Η Disney, όπως και πολλές άλλες εταιρείες στον πλανήτη, είχε επιτρέψει στους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σε μια προσπάθεια να συμβάλλουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του Covid-19.

Έφτασε όμως η μέρα να ζητήσει από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Ο Bob Iger ετοιμάζει τον ανασχηματισμό μετά την επιστροφή του στην εταιρεία.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την εταιρεία, καθώς η τιμή της μετοχής της έπεσε κατακόρυφα. Στο μεταξύ, η υπηρεσία streaming Disney+ συνεχίζει να λειτουργεί καταγράφοντας ζημίες.

Η επιστροφή του Bob Iger έρχεται λιγότερο από έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία. Ήταν επί 15 χρόνια επικεφαλής της εταιρείας και αντικαταστάθηκε από τον Bob Chapek τον Φεβρουάριο του 2020.

Ανάμεσα στις αποφάσεις του Bob Chapek κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν και το κλείσιμο των θεματικών πάρκων λόγω των περιορισμών του Covid. Η απόφαση έρχεται μετά και την απόφαση του Έλον Μασκ να ζητήσει την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο. Σε διαφορετική περίπτωση θα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου.

Πρόκειται για μια σχετικά αυστηρή απόφαση του Bob Iger, δεδομένου ότι άλλες εταιρείες έχουν ζητήσει την υποχρεωτική παρουσία των εργαζομένων για δύο ή τρεις ημέρες μέσα στην εβδομάδα.

ΠηγήIN.GR

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης