Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΒρετανία: Τα νέα χαρτονομίσματα με το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Βρετανία: Τα νέα χαρτονομίσματα με το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Tη νέα εμφάνιση των χαρτονομισμάτων με το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου αποκάλυψε σήμερα η Τράπεζα της Αγγλίας.

Το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου, που αντικαθιστά αυτή της Ελισάβετ, θα είναι η μόνη αλλαγή στα υπάρχοντα σχέδια των 5, 10, 20 και 50 λιρών, ενώ τα νέα χαρτονομίσματα θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από τα μέσα του 2024, όπως αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση.

Τα νέα χαρτονομίσματα θα παρουσιάζουν το πορτρέτο του βασιλιά στο μπροστινό μέρος και στο υδατογράφημα ασφαλείας.

Τα υπάρχοντα χαρτονομίσματα θα εξακολουθούν να γίνονται δεκτά στα καταστήματα αφού τα νέα χαρτονομίσματα αρχίσουν να κυκλοφορούν και σκοπός τους αρχικά είναι η αντικατάσταση των φθαρμένων.

Limassol Today - Image 5 5
BANK OF ENGLAND

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε κυκλοφορία, περίπου 4,5 δισεκατομμύρια τραπεζογραμμάτια της Τράπεζας της Αγγλίας, αξίας περίπου 80 δισεκατομμυρίων λιρών, αναφέρει το BBC.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι, δήλωσε «περήφανος» χαρακτηρίζοντας ως «σημαντική στιγμή» το νέο σχέδιο.

«Είμαι πολύ περήφανος που η Τράπεζα κυκλοφορεί το σχέδιο των νέων τραπεζογραμματίων μας που θα φέρουν το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ’. Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή, καθώς ο Βασιλιάς είναι μόνο ο δεύτερος μονάρχης που εμφανίζεται στα τραπεζογραμμάτια μας.

Οι άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα νέα χαρτονομίσματα καθώς αρχίζουν να κυκλοφορούν το 2024», είπε χαρακτηριστικά.

Η χρήση μετρητών έχει γίνει πολύ λιγότερο συχνή σε σύγκριση με τις χρεωστικές κάρτες, κυρίως λόγω της χρήσης ανέπαφων πληρωμών και στη συνέχεια επιταχύνθηκε από την πανδημία της Covid. Η αγοραστική δύναμη συγκεκριμένων κερμάτων και τραπεζογραμματίων έχει επίσης μειωθεί από τις αυξανόμενες τιμές.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης