Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΙΡΟΣΈρχεται ο Κλέωνας την Πέμπτη, στα ύψη ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Έρχεται ο Κλέωνας την Πέμπτη, στα ύψη ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Καταφθάνει από την Πέμπτη ο καύσωνας Κλέωνας και στην Κύπρο με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει τα ύψη τις επόμενες ημέρες, φθάνοντας μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαίδης.

Όπως εξήγησε, την περιοχή της Κύπρου θα επηρεάσει ένα σύστημα υψηλής πίεσης το οποίο μεταφέρει στην περιοχή πολύ θερμική και ξηρή αέρια μάζα.

Το σύστημα αυτό επηρέασε προηγουμένως την νότια ηπειρωτική χερσόνησο, Σαρδηνία, Κορσική, νότια Γαλλία και νότια Ιταλία.

«Από σήμερα μέχρι τις 15 του μήνα θα επηρεάζει και την περιοχή της Ελλάδας. Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στο λεκανοπέδιο Αττικής και στον Θεσσαλικό Κάμπο», σημείωσε.

Ο κ. Νικολαίδης είπε ότι έχει δοθεί ονομασία στο συγκεκριμένο σύστημα καθώς επηρεάζει μεγάλη περιοχή της Μεσογείου με ακραίες υψηλές θερμοκρασίες. Το όνομα Κλέων δόθηκε από προετοιμασμένο κατάλογο που συμφωνήθηκε μεταξύ των Εθνικών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών της Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Το σύστημα καύσωνα πήρε το όνομα του από τον αρχαίο Θηβαίο στρατηγό των Πελοποννησιακών πολέμων, τον Κλέωνα.

«Σε εμάς αναμένεται αύριο το θερμόμετρο να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ Παρασκευή και Σάββατο αναμένεται να έχουμε και υψηλότερες θερμοκρασίες της τάξεως των 42 βαθμών Κελσίου», ανέφερε ο κ. Νικολαίδης.

Σημείωσε ότι το Τμήμα Μετεωρολογίας επικαιροποιεί την πρόγνωση καιρού, την οποία εκδίδει κάθε οκτώ ώρες και καλό είναι, πρόσθεσε, το κοινωνικό σύνολο να παρακολουθεί τα δελτία πρόγνωσης καιρού προκειμένου να ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης