Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΑυτονόμηση της Πυροσβεστικής και τι λέει ο εκπρόσωπος τύπου της

Αυτονόμηση της Πυροσβεστικής και τι λέει ο εκπρόσωπος τύπου της

Για την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, μίλησε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Όπως είπε ο κ. Κεττής, από τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από κρατική απόφαση και έγκριση της Βουλής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει αυτονομηθεί.

«Έχει φύγει από τις τάξεις της Αστυνομίας. Να πω ότι δεν παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα; Παρουσιάστηκαν. Δεν θεωρώ όμως ότι αυτά τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν επηρέασαν καθ΄οιονδήποτε τρόπο τη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ειδικά στο επιχειρησιακό κομμάτι», ανέφερε.

Ούτως ή άλλως, πρόσθεσε, «δουλεύαμε επιχειρησιακά αυτόβουλα και είχαμε το δικό μας προϋπολογισμό».

«Από εκεί και πέρα, σίγουρα κάποια θέματα, όσον αφορά το μηχανογραφικό σύστημα που έπρεπε να προσαρμοστεί για να δουλεύουμε από μόνοι μας, κτλ, αυτά είναι κάτι τα οποία ήδη έχουν προχωρήσει πάρα πολύ και είμαστε στο τελικό στάδιο να υλοποιηθούν εξολοκλήρου», είπε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής σημείωσε, επιπρόσθετα, ότι γίνονται νέες πυροσβεστικές διατάξεις υπό την έγκριση του Αρχιπύραρχου πέραν του Περί Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νόμου για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι κινούνται αυτή την περίοδο κάποιες τροποποιήσεις για να μπορέσει να γίνει και αυτονομία στις διαδικασίες προσλήψεων που μέχρι πρότινος γίνονταν με τις διαδικασίες της Αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένης και της ένταξης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο σύστημα Αριάδνη.

Ο κ. Κεττής υπογράμμισε, ωστόσο, ότι ήταν σημαντικότατη η υποστήριξη που είχαν από τους συναδέλφους τους στην Αστυνομία σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορέσουν να πάρουν το τιμόνι στα χέρια τους.

«Και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα», κατέληξε.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης