Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΑποκτά μουσείο για την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας της, η Πάφος

Αποκτά μουσείο για την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας της, η Πάφος

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τη δημιουργία Κέντρου Ιστορικής Τεκμηρίωσης στην πόλη της Πάφου προχώρησε ο Δήμος την περασμένη Δευτέρα, με το έργο να περιλαμβάνει Μουσείο για την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας της πόλης και την ανάπλαση πλατειακών χώρων και δρόμων στην περιοχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, η κεντρική ιδέα που διατρέχει το έργο είναι η δημιουργία στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Πάφου ενός θύλακα πολιτισμού και αρχιτεκτονικής κληρονομίας με υψηλής ποιότητας υποδομές για πεζούς. Μέσα από το έργο ο Δήμος Πάφου στοχεύει στη δημιουργία μιας γέφυρας μνήμης και αρχιτεκτονικής μεταξύ του Μουσείου Ιστορικής Μνήμης και του εξώστη της παλιάς πόλης, σημειώνεται.

Το έργο, η αξία του οποίου εκτιμάται στα € 9.500.000 πλέον Φ.Π.Α ( €11.305.000) περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, την πλήρη αποκατάσταση και επανάχρηση του κτιρίου του παλαιού αστυνομικού σταθμού ως κέντρου ιστορικής τεκμηρίωσης της πόλης της Πάφου, την προσθήκη και επέκταση του κτιρίου για κάλυψη των αναγκών της νέας χρήσης και την διαμόρφωση του χώρου από την παλαιό αστυνομικό σταθμό μέχρι το πάρκο Αρμενίων.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης