Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΈνοχος για απάτη στο Λονδίνο κυπριακής καταγωγής χρηματιστής

Ένοχος για απάτη στο Λονδίνο κυπριακής καταγωγής χρηματιστής

Ένοχο για απάτη κήρυξαν κυπριακής καταγωγής χρηματιστή οι ένορκοι σε δικαστήριο του Λονδίνου.

Ο ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας υποσχόταν στους επενδυτές εντυπωσιακά κέρδη της τάξης σχεδόν του 60% το χρόνο μέσω συναλλαγών στην αγορά συναλλάγματος, που τους έπειθε ότι ήταν ασφαλείς.

Τα ποσά που του εμπιστεύονταν οι επενδυτές, από 50 μέχρι και 100.000 λίρες έκαστος, ωστόσο, δεν τοποθετούνταν στην αγορά συναλλάγματος, αλλά σε διαφημιστικές εκστρατείες για την εταιρεία, σε υψηλου προφίλ χορηγίες εκ μέρους της εταιρείας (μεταξύ άλλων στην ποδοσφαιρική ομάδα Τσέλσι και σε αγώνες πυγμαχίας) και στην αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για τον ίδιο.

Ο 41χρονος υπολογίζεται ότι έλαβε συνολικά 70 εκ. λίρες από εξαπατηθέντες πελάτες στο διάστημα 2013-2015.

Συνελήφθη το 2015 στα γραφεία της εταιρείας του στο Σίτι του Λονδίνου. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά πριν από το τελικό στάδιο της δίκης του εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα να έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.

Η ποινή για την ερήμην του καταδίκη θα απαγγελθεί στις 9 Ιουνίου.

Όταν ο χρηματιστής είχε απασχολήσει για πρώτη φορά τη δημοσιότητα στη Βρετανία, συνεργάτες του τον είχαν παρομοιάσει με τον χαρακτήρα της ταινίας «Ο λύκος του Wall Street» που υποδυόταν ο Λεοναρντο ντι Κάπριο. Δεν δίσταζε να πετά στους υπαλλήλους του δεσμίδες με χαρτονομίσματα, να χύνει σαμπάνιες στα κεφάλια τους και να υποχρεώνει υπαλλήλους να πίνουν μπουκάλια βότκα.

Ο καταδικασθείς είναι γιος Βρετανοκύπριου μεγιστάνα της μόδας, ο οποίος είχε βρεθεί δολοφονημένος το 1985.

Η υπόθεση παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα ανεξιχνίαστα αστυνομικά μυστήρια της Βρετανίας.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης