Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣ«Journalists Matter» η εκστρατεία του ΓΤΠ για ασφάλεια δημοσιογράφων

«Journalists Matter» η εκστρατεία του ΓΤΠ για ασφάλεια δημοσιογράφων

«Journalists Matter» ονομάζεται η εκστρατεία ενημέρωσης που εγκαινιάζει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών με σημερινή του ανακοίνωση. Όπως αναφέρεται η εκστρατεία αποτελεί μέρος της ομώνυμης εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία και την ασφάλεια των δημοσιογράφων, η οποία θα διαρκέσει από το 2023 μέχρι το 2027.

Προστίθεται ότι στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Η προστασία των δημοσιογράφων, προστασία της δημοκρατίας», τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

Αναφέρεται ότι ομιλητές θα είναι ο Patrick Penninckx, επικεφαλής του Τμήματος Κοινωνίας της Πληροφορίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Matthew Caruana Galizia, δημοσιογράφος, διευθυντής του “The Daphne Caruana Galizia Foundation” και γιος της δολοφονηθείσας δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia, και ο Herman Grech, αρχισυντάκτης της “Times of Malta” και σκηνοθέτης της παράστασης «They Blew Her Up».

Ακόμη, σημειώνεται ότι την Τρίτη 4 Απριλίου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση “Την ανατίναξαν – They blew her up”.

Όπως εξηγείται στην ανακοίνωση η παράσταση, η οποία θα είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους, σκιαγραφεί το χρονικό της δολοφονίας της Daphne Caruana Galizia, δημοσιογράφου και ακτιβίστριας κατά της διαφθοράς, μέσα από μαρτυρίες. Αναφέρεται ότι η παράσταση θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και ότι εισιτήρια θα διατίθενται από την Sold Out Tickets.

(ΚΥΠΕ/ΖΣΩ/ΗΦ)

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης