Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΜεγάλος αριθμός αιτημάτων στον Έφορο Εταιρειών για κυρώσεις από ΗΠΑ-Βρετανία

Μεγάλος αριθμός αιτημάτων στον Έφορο Εταιρειών για κυρώσεις από ΗΠΑ-Βρετανία

Tο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών δεν έχει κάνει οποιαδήποτε ενέργεια από τις 12 Απριλίου οπότε και ανακοινώθηκαν οι κυρώσεις

Το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών μελετά μεγάλο αριθμό αιτημάτων από εταιρείες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από ΗΠΑ και Βρετανία, αναμένοντας οδηγίες από την Κυβέρνηση για χειρισμό του θέματος.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Έφορος Εταιρειών Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου υπάρχουν αυτή τη στιγμή γύρω στα 500 αιτήματα, ενώ δέχονται καθημερινά πολλά τηλεφωνήματα με ερωτήσεις. Πρόσθεσε ότι πολλοί δικηγόροι και λογιστές που θα θέλουν να αναλάβουν τις εταιρείες αυτές και να τις απεγκλωβίσουν, αναμένουν την τελική απόφαση για τον χειρισμό αυτών των αιτήσεων ώστε στη συνέχεια να υποβάλουν αιτήματα.

Σημείωσε ότι το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών δεν έχει κάνει οποιαδήποτε ενέργεια από τις 12 Απριλίου οπότε και ανακοινώθηκαν οι κυρώσεις.

«Μελετά το θέμα και αναμένει καθοδήγηση από την απόφαση που θα ληφθεί από την Κυβέρνηση για το ποια θα είναι η πολιτική όσον αφορά τις κυρώσεις ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου», είπε.

Η κ. Μυλωνά – Χρυσοστόμου συμπλήρωσε ότι ζητήθηκε γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα που έχει παραδοθεί στο γραφείο του Εφόρου από τις 12 Μαΐου, η οποία μελετήθηκε από την Έφορο και μελετάται επίσης από τα αρμόδια Υπουργεία.

Διευκρίνισε ότι εν αναμονή οδηγιών, δεν έχουν παγώσει τα αιτήματα αυτά των εταιρειών και ούτε έχουν δικαίωμα να τα παγώσουν, αλλά είναι σε στάδιο που μελετούν τον χειρισμό τους.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο οι ΗΠΑ και η Βρετανία είχαν θέσει φυσικά πρόσωπα και νομικές οντότητες στην Κύπρο υπό καθεστώς κυρώσεων, για συνεργασία με Ρώσους ολιγάρχες.

Η Λευκωσία, η οποία ζήτησε περισσότερα στοιχεία από τους Αμερικανούς σε σχέση με τις κυρώσεις που επέβαλαν, παρέλαβε την περασμένη Παρασκευή νέο, δεύτερο φάκελο από αυτούς, για τους λόγους που οδήγησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να θέσουν φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Κύπρο σε καθεστώς κυρώσεων ενώ αναμένεται και τρίτος.

Νέα λίστα με φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Κύπρο, που θα τεθούν σε καθεστώς κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσουν την Παρασκευή οι αρμόδιες αρχές των δυο χωρών.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης