Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣOnline στρατολόγηση

Online στρατολόγηση

Το ΚΥΜΣ προχώρησε στην υλοποίηση του φιλόδοξου έργου για εκσυγχρονισμό της στρατολογίας

Το Κέντρο Υποστήριξης Μηχανογράφησης Στρατολογίας (ΚΥΜΣ) προχώρησε στην υλοποίηση του φιλόδοξου οράματος του για εκσυγχρονισμό της Στρατολογίας.

Η παρουσίαση του έργου του ΚΥΜΣ έγινε την Παρασκευή στο Υπουργείο Άμυνας και στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη και του Γενικού Διευθυντή  Ανδρέα Λουκά

Ο Υπουργός ανέφερε ότι σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής «πετύχαμε την δημιουργία ενός σύγχρονου και φιλικού προς τον πολίτη ψηφιακού περιβάλλοντος για την ηλεκτρονική του πληροφόρηση και την παροχή των υπηρεσιών μας απευθείας στον πολίτη».

Πρόσθεσε ότι «προχωρήσαμε επίσης στην ηλεκτρονική διασύνδεση με άλλα Υπουργεία, φορείς και Αρχές της Δημοκρατίας καταργώντας έτσι αναχρονιστικές διαδικασίες γραφειοκρατίας και αλληλογραφίας».

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι στο πλαίσιο «Κύπρος το Αύριο» το ΚΥΜΣ κατάφερε να αναπτύξει έργα όπως: η e-κατάταξη ,η  e-δήλωση στοιχείων στρατευσίμων, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων Συμβασιούχων Οπλιτών, και η παροχή στρατολογικών πιστοποιητικών μέσω διασύνδεσης με τα ΚΕΠ και ΚΕ.ΠΟ παγκύπρια.

Επίσης πέτυχε τόσο την διασύνδεση με την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου, για τον εντοπισμό και την επιστρατευτική τακτοποίηση όλων των ανέντακτων εφέδρων όσο και την διασύνδεση με ΚΟΑ για ανάκληση του δελτίου υγείας  όσων εθνοφρουρών  τυγχάνουν αναβολής υγείας ή και κρίνονται προσωρινά Ακατάλληλοι Ι/5 για λόγους ψυχικής υγείας, σημειώνει το ΥΠΑΜ.

Τέλος, αναφέρεται πως  εντός του 2023 έχουν προγραμματιστεί και νέα έργα.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης