Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΠαραπλανητικά μηνύματα σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία που παριστάνουν ψευδώς την Αστυνομία

Παραπλανητικά μηνύματα σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία που παριστάνουν ψευδώς την Αστυνομία

Φωτογραφία: ΚΥΠΕ - ΗΛΙΑΣ ΜΑΥΡΟ/ΚΥΠΕ - ΗΛΙΑΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ

Απάτη διενεργείται με παραπλανητικά μηνύματα σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία που παριστάνουν ψευδώς την Αστυνομία, η οποία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανταποκρίνονται σε περίπτωση λήψης τέτοιου μηνύματος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η Αστυνομία έγινε δέκτης αρκετών παραπόνων, σχετικά με ύποπτα παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αποστέλλονται μαζικά στο κοινό και παριστάνουν ψευδώς την Αστυνομία Κύπρου, με αποστολέα το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]  αναφέροντας σε ανυποψίαστους πολίτες ότι είναι εμπλεκόμενοι και πρέπει να κατηγορηθούν για διάφορα ποινικά αδικήματα μέσω Διαδικτύου (σεξουαλικές επιθέσεις, βιασμοί, παιδική πορνογραφία, κ.ά.).

Τα παραπλανητικά μηνύματα αποστέλλονται από πλαστές ηλεκτρονικές διευθύνσεις και φέρουν τα λογότυπα της Αστυνομίας Κύπρου καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Για σκοπούς επιβεβαίωσης οποιασδήποτε εκκρεμότητας με την Αστυνομία, το κοινό προτρέπεται όπως επικοινωνεί με τα γνωστά κανάλια επικοινωνίας που διαθέτει η Αστυνομία.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης