Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΠόλη παράδειγμα η Λευκωσία: Μεταξύ των 10 πρώτων μικρών ευρωπαϊκών πόλεων του...

Πόλη παράδειγμα η Λευκωσία: Μεταξύ των 10 πρώτων μικρών ευρωπαϊκών πόλεων του μέλλοντος

H Λευκωσία βρίσκεται για πέμπτη συνεχόμενη φορά στην κορυφή της λίστας των πόλεων που διακρίνονται για το ανθρώπινο κεφάλαιο.

Στη λίστα με τις 10 πρώτες μικρές ευρωπαϊκές πόλεις του μέλλοντος κατατάσσουν οι Financial Times της Λευκωσία, η οποία διακρίνεται, σύμφωνα με την έρευνα fDi Intelligence, στους τομείς του ανθρώπινου κεφαλαίου, καθώς και στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ), σχετικά με τις διακρίσεις στη λίστα της έρευνας των Financial Times, η Λευκωσία βρίσκεται για πέμπτη συνεχόμενη φορά στην κορυφή της λίστας των πόλεων που διακρίνονται για το ανθρώπινο κεφάλαιο.

«Η διάκριση αυτή αποτελεί επιβράβευση αλλά συγχρόνως και αναγνώριση των προσπαθειών της Λευκωσίας, που έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε μία σύγχρονη πόλη που φιλοξενεί την πλειοψηφία των τριτοβάθμιων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Κύπρου, νοσοκομεία και κλινικές με σύγχρονες προδιαγραφές, κέντρα και ινστιτούτα που προάγουν την έρευνα και την καινοτομία, καθώς και ημεδαπές και αλλοδαπές επιχειρήσεις που συνδράμουν στην πολυπολιτισμικότητα του επιχειρείν της Λευκωσίας», σημειώνει το ΕΒΕΛ.

Ως ξεχωριστή επιτυχία αναφέρει το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Λευκωσία καταφέρνει να διακριθεί και στην κατηγορία στρατηγικής των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων (FDΙ strategy), καταλαμβάνοντας την 8η θέση ανάμεσα στις μικρές Ευρωπαϊκές πόλεις, «γεγονός που πιστοποιεί την δυναμική της πρωτεύουσας στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων», όπως αναφέρει το Επιμελητήριο.

«Το ΕΒΕ Λευκωσίας, το οποίο είχε κύριο ρόλο στις ενέργειες για ανάδειξη της πρωτεύουσας στον θεσμό του fDi Intelligence, εκφράζει την ικανοποίησή του για την αναγνώριση που πέτυχε η Λευκωσία, δηλώνοντας παράλληλα την ετοιμότητά του για συνέχιση των προσπαθειών του προς αυτή την κατεύθυνση», καταλήγει.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης