Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΤην παύση του Υπουργού Γεωργίας ζητούν οι κυνηγοί

Την παύση του Υπουργού Γεωργίας ζητούν οι κυνηγοί

Οι Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών με επιστολή που στάληκε στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, επεξηγούν τους λόγους για τους οποίους ζητούν την άμεση απομάκρυνση του υπουργού Γεωργίας κ. Κώστα Καδή, καθώς και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου. Όπως εντονα αναφέρουν, χαρακτηρίζουν τον Υπουργό και τον διευθυντή του Υπουργείου ως ανθρώπους που διαιωνίζουν τη διαφθορά στη χώρα και συμπεριφέρονται με τρόπο απολυταρχικό, αποδομώντας συστηματικά αυτούς που δεν γίνονται έρμαια των συμφερόντων τους. Μάλιστα αναφέρουν πως είναι καιρός “να βγουν στη δημοσιότητα” με το πραγματικό τους πρόσωπο κάθε λογής αξιωματούχοι που συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο και προειδοποιούν πως ως κίνημα δεν πρόκειται να ανεχτούν την ατιμωρησία.

Αυτούσια η επιστολή αναφέρει:

Προς: Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη

Εξοχότατε,

Θέμα:  Ζητούμε την παύση του Υπουργού Γεωργίας κ. Κώστα Καδή και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας από τα καθήκοντά τους , διότι πέραν από ανίκανοι είναι και επικίνδυνοι.

Με αφορμή τη διαθεσιμότητα του Διευθυντή των  Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστοδούλου Πίπη από Υπουργό Γεωργίας, απευθυνόμαστε σε εσάς για να σας παραθέσουμε τα ακριβή γεγονότα και να ζητήσουμε την απομάκρυνση αυτών των δύο αξιωματούχων από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, διότι δεν εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον του τόπου.

Περί τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, εντοπίστηκε, σε ένα βουστάσιο της επαρχίας Λάρνακας, κρούσμα βρουκέλλωσης, μιας ασθένειας που μπορεί να μεταδοθεί και στον άνθρωπο.

Ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών κ. Χριστόδουλος Πίπης, μαζί με το προσωπικό της Υπηρεσίας του, ανέλαβαν να εφαρμόσουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη διαχείριση της ασθένειας, τηρώντας όλα όσα προβλέπονται από τον Νόμο, με αποτέλεσμα, να αντιμετωπιστεί  το πρόβλημα.

 Όταν το θέμα θεωρήθηκε λήξαν, ακόμα και η Γενική Διεύθυνση Υγείας της Ε.Ε, η οποία απέστειλε εμπειρογνώμονες, απεφάνθηκαν πως, όλες οι ενέργειες έγιναν όπως προβλεπόταν από τη νομοθεσία και για τούτο διατήρησαν την Κύπρο με το καθεστώς «Κράτους Μέλους επίσημα απαλλαγμένου από Βρουκέλλωση», κάτι που είναι γνωστό στο Υπουργείο Γεωργίας.

Στη συνέχεια, αντί συγχαρητηρίων και ευχαριστιών στο προσωπικό του Τμήματός τους για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος και την ακατάπαυστη εργασία και αφοσίωση του προσωπικού των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Χριστόδουλο Πίπη, ο Υπουργός Γεωργίας και ο Γενικός διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, ζήτησαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, για δεύτερη φορά σε περίοδο ενός έτους, τη διενέργεια δεύτερης πειθαρχικής έρευνας, αυτή τη φορά, εις βάρος του Διευθυντή κ. Χριστόδουλου Πίπη και δύο άλλων Ανώτερων Λειτουργών των ΚΥ, διότι, όπως ελέχθη, μεταξύ άλλων, μέσα στα μέτρα τα οποία θα περιόριζαν την ασθένεια προβλεπόταν και η θανάτωση ζώων, των οποίων οι ιδιοκτήτες τους θα λάμβαναν αποζημίωση από το κράτος, υποχρέωση που προβλέπεται από την εθνική νομοθεσία.

Το ξέσπασμα του «Κόμματος Για Τα Ζώα» με το οποίο ως γνωστόν ο υπουργός και συγγενικό του πρόσωπο, πρώτου βαθμού, διατηρούν στενότατες σχέσεις, πίεσε για την εκδίωξη του Διευθυντή από τη θέση του, διότι θεώρησε πως, η σφαγή των ζώων ήταν απαράδεκτη.

 Δηλαδή, οι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτής της χώρας κρίνονται από άσχετους και παντελώς ακατάρτιστους ανθρώπους με το θέμα, οι οποίοι μάλιστα ασκούν πιέσεις με κριτήρια συναισθηματικά, που αν εισακούονταν νωρίτερα, ενδεχομένως να απειλούνταν η δημόσια υγεία.

Επίσης τους κατηγόρησαν για αμέλεια και ολιγωρία και διερωτόμαστε για ποια αμέλεια και ολιγωρία μιλούν τη στιγμή που διατηρήθηκε το καθεστώς της Κύπρου για τη Βρουκέλλωση; 

Ποια είναι τα αληθινά κίνητρα που τους ώθησαν να κατηγορήσουν τον Διευθυντή και τα συγκεκριμένα μέλη του προσωπικού των ΚΥ, ζητώντας μάλιστα από την ΕΔΥ όπως ο πρώτος τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή «υπάρχει  πιθανότητα να αλλοιώσει και να εξαφανίσει έγραφα και να εκφοβίσει τους υφισταμένους του να μαρτυρήσουν»;

Ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος απαντά σ’ αυτόν τους τον ισχυρισμό πως : «Καλά, μπορούσε κάλλιστα αν ήθελε, να αλλοιώσει και να εξαφανίσει έγγραφα και να εκφοβίσει το προσωπικό του», όταν ήδη διεξαγόταν σε πρώτο χρόνο η διοικητική έρευνα που  διενήργησε η υφιστάμενή τους στο υπουργείο, από τις 16 Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Από τη στιγμή που δεν το έπραξε αυτό, τότε με ποια λογική και γιατί να το κάνει αυτό τώρα, μάλιστα μετά που η ερευνούσα έλαβε ελεύθερα τις όποιες καταθέσεις και έγγραφα ήθελε, κατά τη διοικητική διερεύνηση;

Αν από την άλλη δεν έλαβε τα σχετικά αντίγραφα τότε συμπεραίνεται πως η διοικητική της έρευνα και το πόρισμά της, «πάσχουν».

Ερωτήματα επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ο  Υπουργός και ο Γενικός διευθυντής με αμφιλεγόμενα κίνητρα διασύρουν έναν άνθρωπο και το προσωπικό της Υπηρεσίας τους, που αντιμετώπισαν το πρόβλημα αποτελεσματικά καθ΄ ομολογία της ίδιας της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας.

Από τη μέρα που ο νυν Υπουργός Γεωργίας και ο νυν Γενικός Διευθυντής ανέλαβαν τη διοίκηση του υπουργείου, κινήθηκαν εναντίον του Διευθυντή κ. Χριστόδουλου Πίπη με: τρείς διοικητικές, δύο ποινικές, δύο πειθαρχικές έρευνες και πόσες άλλες ακόμα προγραμματίζουν μέχρι τη λήξη της θητείας αυτής της διακυβέρνησης.

Είναι αξιοσημείωτο το πως, ενώ η διοικητική έρευνα για το περιστατικό της βρουκέλλωσης, στο πόρισμα της οποίας βασίστηκε η πρόταση του Υπουργού και του Γενικού Διευθυντή ,για κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας κατά των τριών προσώπων που αναφέρθηκαν προηγουμένως και διαθεσιμότητας του Διευθυντή των ΚΥ, ενώ αρχικά ανατέθηκε σε συγκεκριμένη Λειτουργό Α11 του ΥΓΑΑΠ ξαφνικά, στις 16/5/2022 μετά τη δημόσια συζήτηση του θέματος στην εκπομπή «Άλφα Καλημέρα», ανατέθηκε σε λειτουργό Α13, η οποία διατηρεί στενή σχέση με τον Υπουργό Κώστα Καδή και διεκδικεί θέση προαγωγής Α15 στο ΥΓΑΑΠ.

Αποτελεί ντροπή γι’ αυτήν τη χώρα να διαδραματίζονται τέτοιου είδους περιστατικά που, λόγω προσωπικής ατζέντας ή και εμπάθειας προς κάποιο πρόσωπο και στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Διευθυντή των ΚΥ, έχουν ως μοναδικό στόχο την αποδόμηση προσώπων αρμοδίων αρχών, με αποτέλεσμα την έλλειψη αισθήματος εμπιστοσύνης μεταξύ των αρχών και των πολιτών.

Η όλη συγκρουσιακή πολιτική που ο Υπουργός και ο Γενικός Διευθυντής έχουν καλλιεργήσει τα τελευταία χρόνια με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, λόγω της συνεχούς παρέμβασής τους στο έργο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών έχουν προκαλέσει την απαξίωση μιας ολόκληρης υπηρεσίας χωρίς κανέναν ουσιώδη λόγο.

Έχουν επίσης δημιουργήσει αισθήματα αγανάκτησης, τη στιγμή που βρισκόμαστε στο “μάτι του κυκλώνα” τόσο από την Κυπριακή κοινωνία όσο και από τη διεθνή κοινωνία για τα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής που συμβαίνουν στη χώρα μας.

Ζητούμε να απομακρυνθούν άμεσα ο συγκεκριμένος Υπουργός και ο Γενικός Διευθυντής οι οποίοι, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους και επιδιώξεις αποφάσισαν να ενεργήσουν με τρόπο ντροπιαστικό για τη χώρα μας από τη στιγμή που η Γενική Διεύθυνση  Υγείας της ΕΕ θεώρησε το θέμα λήξαν στη Κύπρο.

Από της ανάληψης του υπουργείου τον Μάρτιο του 2018 και μέχρι τη μέρα που ο υπουργός απείλησε τον Διευθυντή ΚΥ κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής λέγοντας του «Θα τα πούμε μετά στο υπουργείο εμείς οι δύο» επειδή ο κος Χρ. Πίπης δεν είπε ψέματα όπως απαιτούσε ο υπουργός στον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Α. Αδάμου, δεν υπήρξε οποιαδήποτε διαδικασία κατά του Διευθυντή ΚΥ. Έκτοτε, από μέρους του υπουργείου ή και σε συνεννόηση με άλλους, κινήθηκαν εναντίον του Διευθυντή κ. Χριστόδουλου Πίπη, τρείς διοικητικές, δύο ποινικές, δύο πειθαρχικές έρευνες και πόσες άλλες ακόμα προγραμματίζει ο υπουργός μέχρι να λήξη της θητείας αυτής της διακυβέρνησης.

Άρα, από τις  24 Ιουνίου 2020, ημερομηνία ορόσημο για τον κ. Πίπη, μετά τα όσα διημείφθησαν μεταξύ αυτού και του υπουργού στην επιτροπή Περιβάλλοντος,   ξεκίνησαν οι πειθαρχικές έρευνες και τα «πυρά» εναντίον του. Κατά τα άλλα, από την 01/03/18, που είχε αναλάβει τα καθήκοντά του, ουδέποτε κατηγορήθηκε για κάτι και καμία έρευνα έγινε εις βάρος του. Φαίνεται πως όποιος δεν εξυπηρετεί συμφέροντα και «διαταγές» πρέπει να εξοντώνεται πάραυτα.

Ως κίνημα δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλα σκηνικά διαπλοκής και διαφθοράς τα οποία γίνονται στο όνομα των, αορίστου περιεχομένου και αναφοράς, λογής συμφερόντων χωρίς όμως, από τη μια, αυτά να συγκεκριμενοποιούνται και να στοιχειοθετούνται και από την άλλη να απαιτούμε να ανήκουμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Με μια απλή έρευνα θα διαπιστώσετε όλα τα πιο πάνω που διαδραματίστηκαν και συνεχίζουν να διαδραματίζονται εντός του Υπουργείου Γεωργίας, όχι μόνο μέσω του Υπουργού που μπορεί να επικαλείται ότι θέλει και να ελίσσεται, αλλά διαμέσου των λειτουργών, για να διαπιστώσετε και εσείς τα προβλήματα. Ο εν λόγω υπουργός το μόνο που κατάφερε ήταν να διαλύσει το υπουργείο και να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στο προσωπικό που εργάζεται εκεί, το οποίο δεν μπορεί να εργαστεί πλέον συλλογικά για το κοινό καλό.

Με εκτίμηση,
Νικόλας Προδρόμου,
Πρόεδρος Κινήματος «Ενεργοί Πολίτες-Κ.Ε.Κ.Κ»

Κοινοποίηση σε:    
Μέλη Υπουργικού Συμβουλίου
Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου
Πρόεδρο της Βουλής
Αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
Υφυπουργό παρά τω προέδρω
Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης