Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΤο Πανεπιστήμιο Κύπρου παραχωρεί δωρεάν άδειες στο προσωπικό

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου παραχωρεί δωρεάν άδειες στο προσωπικό

Επικρίσεις κατά του Πανεπιστημίου Κύπρου ότι δίνει δωρεάν άδειες στο διοικητικό του προσωπικό, διατύπωσε ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Το θέμα ηγέρθη στην κοινοβουλευτική επιτροπή Ελέγχου, η οποία συζητούσε την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, όπου η Ελεγκτική Υπηρεσία ανέδειξε αντίστοιχο θέμα που αφορούσε την παραχώρηση άδειας στο προσωπικό τις 3 Ιανουαρίου του 2022, με τον Γενικό Ελεγκτή να σημειώνει πως έχει βρεθεί και άλλο «κρούσμα» σε άλλο οργανισμό.

«Παρόμοιο θέμα σε μεγαλύτερη έκταση έχουμε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής. Είπε ειδικότερα πως η διοίκηση του Πανεπιστημίου είπε στο διοικητικό προσωπικό να παραμείνει στο σπίτι για τέσσερις μέρες την εβδομάδα μεταξύ 3 και 7 Ιανουαρίου αλλά θα του αφαιρεθεί μόνο 2 μέρες άδεια. «Έδωσε 2 δωρεάν μέρες άδειες στους υπαλλήλους της από τις τέσσερις», είπε.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε επίσης πως ενώ το Πανεπιστήμιο «με ένα περίεργο τρόπο», όπως είπε, επιτρέπει στο διοικητικό προσωπικό να εργάζεται εξ αποστάσεως την εβδομάδα του Δεκαπενταυγούστου, το Πρυτανικό Συμβούλιο έδωσε οδηγίες στο διοικητικό προσωπικό να εργαστεί την εβδομάδα πριν και μετά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου από το σπίτι σε διαφορετικές μέρες.

Σημείωσε ότι το θέμα εντοπίστηκε σε έλεγχο που διεξάγει η Υπηρεσία και θα περιληφθεί σε έκθεση που θα εκδοθεί σε κατοπινό στάδιο.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης