Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣ«Το σύστημα δεν μας προστάτευσε στοιχειωδώς»

«Το σύστημα δεν μας προστάτευσε στοιχειωδώς»

Το σύστημα δεν μας προστάτευσε στοιχειωδώς, ζητούμε μετακίνησή μας από Διεύθυνση Φυλακών, λένε Α. Αριστοτέλους και Α. Δημητρίου

Το σύστημα δεν μας προστάτευσε στοιχειωδώς σε μια καθαρή υπόθεση κατάχρησης εξουσίας και συνωμοσίας, οι οποίες αποτελούν πράξεις διαφθοράς, αναφέρουν σε δήλωσή τους η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους και η ανώτερη λειτουργός Αθηνά Δημητρίου, ζητώντας την άμεση μετακίνηση μας από την Διεύθυνση των Φυλακών.

Στη δήλωσή τους μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Νομικής Υπηρεσίας, την Τετάρτη, σε σχέση με τον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό, οι κυρίες Αριστοτέλους και Δημητρίου σημειώνουν πως “αισθανόμαστε μεγάλη απογοήτευση όταν σε μια καθαρή πράξη διαφθοράς ο ποινικός ανακριτής διαπίστωσε κατάχρηση εξουσίας και συνωμοσία από ένα ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας και η οποία στρεφόταν εναντίον μας”.

“Η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι το γεγονός ότι οι διαπιστωμένες παράνομες ενέργειες του αποδόθηκαν σε δήθεν ζήλο άσκησης καθηκόντων ενός ανώτερου αξιωματικού και για λόγους δημοσίου συμφέροντος κρίθηκε ότι δεν θα έπρεπε να ασκηθεί οποιαδήποτε ποινική δίωξη. Τα καθήκοντα του ως ανώτερου αξιωματικού και η προσπάθεια του να αποκτήσει στοιχεία από την προσωπική μας ζωή με σκοπό να μας πλήξει δεν συσχετίζονται και γι αυτό το λόγο το δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να αποτελεί την πανάκεια για τη μη ποινική δίωξη του”, προσθέτουν.

Σημειώνουν πως “οι ενέργειες του εν λόγω αξιωματικού παραμένουν ως πράξεις που παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα το αναφαίρετο δικαίωμα της αξιοπρέπειας και της προσωπικής ζωής του κάθε πολίτη”.

Οι κυρίες Αριστοτέλους και Δημητρίου αναφέρουν πως ενόψει αυτής της εξέλιξης και για λόγους ελάχιστης αξιοπρέπειας, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ζητήσουν σήμερα την άμεση μετακίνηση τους από τη Διεύθυνση των Φυλακών γιατί ο χειρισμός «δεν αποτρέπει την επανάληψη ανάλογων περιστατικών και ούτε τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουμε».

“Το σύστημα δεν μας προστάτευσε στοιχειωδώς σε μια καθαρή υπόθεση κατάχρηση εξουσίας και συνωμοσίας, οι οποίες αποτελούν πράξεις διαφθοράς”, καταλήγουν.

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε πως “η Ελεγκτική Υπηρεσία αναζητεί ικανά και ευσυνείδητα στελέχη. Εφόσον οι 2 επικεφαλής των Φυλακών επιμένουν στη μετακίνησή τους, θεωρούμε ότι θα μπορούσαν να συνδράμουν το έργο μας εάν και οι ίδιες επιθυμούν απόσπαση στην Υπηρεσία μας”.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης