Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΥπό κράτηση 46χρονος για υπόθεση εισαγωγής 132 κιλών ναρκωτικών

Υπό κράτηση 46χρονος για υπόθεση εισαγωγής 132 κιλών ναρκωτικών

Παραδόθηκε τη Δευτέρα στην Αστυνομία, από τις Αρχές της Ισπανίας, 46χρονος, ο οποίος καταζητείτο για τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, που εντοπίστηκε τον περασμένο Μάρτιο σε  εμπορευματοκιβώτιο, στο λιμάνι Λεμεσού. Το πρωί της Τρίτης τέθηκε υπό τετραήμερη κράτηση.

Ο 46χρονος καταζητείτο από τις Αρχές της Δημοκρατίας, που εξέδωσαν εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ο καταζητούμενος εντοπίστηκε πρόσφατα στη Ισπανία και συνελήφθη με το ευρωπαϊκό ένταλμα, ενώ μετά από δικαστική διαδικασία, οι ισπανικές Αρχές ενέκριναν το αίτημα για έκδοση του στην Κύπρο.

Μέλη της ΥΚΑΝ μετέβησαν στην Ισπανία και χθες συνόδευσαν αεροπορικώς τον ύποπτο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου με την άφιξη τους προχώρησαν στη σύλληψη του με δικαστικό ένταλμα.

Το πρωί ο 46χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι Λεμεσού, που έφτασε στις 3 Μαρτίου και που σύμφωνα με την περιγραφή του, περιείχε 915 σακούλια ζωοτροφών.

Στις 8 Μαρτίου, το εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρθηκε σε αποθήκη στο χώρο του λιμανιού, όπου μετά από εξασφάλιση δικαστικού εντάλματος και με τη συνεργασία του Τμήματος Τελωνείων, ανοίχθηκε και ερευνήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν 24 παλέτα με αριθμό σακουλιών ζωοτροφών, ενώ σε δύο παλέτα εντοπίστηκαν κρυμμένα σε σακούλια ζωοτροφών, 132 αεροστεγείς νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης βάρους 132 κιλών περίπου.

Για την υπόθεση συνελήφθη αρχικά 38χρονος, ενώ ακολούθησε η σύλληψη 61χρονου, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως είχε φέρει τα ναρκωτικά μαζί με τον πρώτο ύποπτο. Ωστόσο ο 61χρονος απεβίωσε και εν αναμονή των εξετάσεων ο 38χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης