Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΝέα απάτη χιλιάδων ευρώ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε βάρος εταιρείας

Νέα απάτη χιλιάδων ευρώ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε βάρος εταιρείας

Χρηματικό ποσό 18.650 δολαρίων Αμερικής απέσπασαν άγνωστοι από εταιρεία στη Λεμεσό, η οποία κατέβαλε το χρηματικό ποσό μετά από μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για συνεργασία με εταιρεία που εδρεύει στη Σαουδική Αραβία.

Όπως κατήγγειλε σήμερα στο ΤΑΕ Λεμεσού ένας εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας, η οποία ασχολείται με τεχνικές μελέτες και την επαλήθευση ρύπων για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, δέχθηκε πρόταση συνεργασίας, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, από εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας. Η ξένη εταιρεία φέρεται να ζητούσε το συγκεκριμένο ποσό, για συμμετοχή της παραπονούμενης εταιρείας, σε έργο που θα εκτελεστεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στις 29 Αυγούστου, η παραπονούμενη εταιρεία κατέβαλε το ποσό των 18.650 δολαρίων Αμερικής σε τραπεζικό λογαριασμό των ΗΑΕ. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με εκπροσώπους της εταιρείας από τη Σαουδική Αραβία, διαπιστώθηκε πως δεν της ανήκει ο συγκεκριμένος λογαριασμός και πως ουδέποτε ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρεία που εδρεύει στη Λεμεσό.

Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση που αφορά απάτη σχετιζόμενη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και αδικήματα του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμου.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης