Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Φαμπρίς Φρις του AFP αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΑΝΑ

Ο Φαμπρίς Φρις του AFP αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΑΝΑ

Ο Φαμπρίς Φρις, Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), εξελέγη την Πέμπτη νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων (ΕΑΝΑ), κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Ο νέος πρόεδρος θα έχει διετή θητεία, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΑΝΑ.  Η Claudia Nicolae, Γενική Διευθύντρια της AGERPRES (Ρουμανία), εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EANA, για τριετή θητεία και θα εργαστούν μαζί με τον Elmir Huremovic, Γενικό Διευθυντή της FENA (Βοσνία και Ερζεγοβίνη), τον Stefano de Alessandri, Διευθυντή της ANSA (Ιταλία) και τον Alexandru Giboi, Γενικό Γραμματέα της EANA.

“Η EANA είναι το ιδανικό φόρουμ για να προάγει τη συνεργασία μεταξύ των μελών της σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον ειδησεογραφικό χώρο, και για να ακουστεί η φωνή των ειδησεογραφικών πρακτορείων σε θέματα όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας”, δήλωσε ο κ. Φρις.

Ως δημοσιογράφοι, είπε η κ. Nicolae, “ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Πολεμούμε όχι μόνο για την απόκτηση πληροφοριών, αλλά και για την ακεραιότητα των ειδήσεων και την αξιοπιστία του γενικού ενημερωτικού τοπίου. Η EANA δείχνει ότι η συνεργασία χωρίς σύνορα, σε πολλά επίπεδα, είναι ωφέλιμη για τα μέλη και υποστηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και την ανάπτυξή τους σε ένα πολύπλοκο σύστημα».

Ανέφερε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για την ίδια που εξελέγη μέλος του ΔΣ της EANA και που θα εκπροσωπεί την AGERPRES, το Ρουμανικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε διεθνές επίπεδο. 

Εξάλλου, ο Γενικός Γραμματέας της EANA, κ. Giboi, εξήρε την τεράστια πείρα του κ. Φρις και της κ. Nicolae, λέγοντας ότι η EANA θα επωφεληθεί από τη θητεία τους τα επόμενα χρόνια. Το περιβάλλον των ειδησεογραφικών πρακτορείων βιώνει σημαντικές αλλαγές και η EANA, είπε, ως εκπρόσωπος των ευρωπαϊκών πρακτορείων ειδήσεων, θα έχει έναν αυξανόμενο ρόλο στην υποστήριξη της περαιτέρω εξέλιξης των ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ζητήθηκε από τα μέλη να ψηφίσουν επί της πρότασης του ουκρανικού πρακτορείου ειδήσεων Ukrinform για την αποβολή του πρακτορείου ειδήσεων TASS (Ρωσία) από τη Συμμαχία. Mετά την ψηφοφορία, η ουκρανική πρόταση απορρίφθηκε κι έτσι το TASS δεν αποβλήθηκε από τη Συμμαχία παραμένοντας μονο σε αναστολή από το καθεστώς μέλους της EANA. 

Το ΚΥΠΕ εκπροσωπεί στη Γενική Συνέλευση ο αναπληρωτής Διευθυντής και Αρχισυντάκτης, Γιώργος Χριστοδουλίδης και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του πρακτορείου, Μαριάννα Μελά.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης