Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΟ πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας...

Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας (video)

Το θάμπωμα στα τζάμια του αυτοκινήτου είναι, εκτός από ενοχλητικό, και επικίνδυνο, αφού περιορίζει την ορατότητα.

Αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το air condition και τη σχετική ένδειξη για το ξεθάμπωμα του παρμπίζ, είτε να ανοίξετε τα παράθυρα για μερικά δευτερόλεπτα.

Γιατί όμως, δεν δοκιμάζετε αντ’ αυτών αφρό ξυρίσματος; Αναφερόμαστε στον κλασικό και όχι στην αλοιφή ή το τζελ, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως στο αμάξι σας. Μία δοκιμή θα σας πείσει, αφού τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Πώς μπορείτε λοιπόν να τον χρησιμοποιήσετε;

Όπως προαναφέρθηκε, εφαρμόστε αφρό στην εσωτερική πλευρά των παρμπρίζ του αυτοκινήτου, καθαρίστε τα καλά και πείτε «αντίο» στο θάμπωμα των τζαμιών. Για να το κάνετε σωστά χρειάζεστε, εκτός από τον αφρό και καθαρά πανάκια μικροϊνών.

Συγκεκριμένα, εφαρμόζετε τον αφρό πάνω σε ένα από τα πανάκια, με τα οποία περνάτε όλη την επιφάνεια του παρμπρίζ. Μετά από δύο – τρία λεπτά χρησιμοποιείτε άλλο καθαρό πανάκι για να απομακρύνετε τον αφρό, το οποίο επίσης δεν πρέπει να είναι βρεγμένο, όπως και το πρώτο πανάκι.

Ο αφρός μόλις καθάρισε το παρμπρίζ από τους ρύπους, ενώ άφησε και ένα προστατευτικό στρώμα στο παρμπρίζ το οποίο θα αποτρέψει το θάμπωμα των τζαμιών για ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης, σύμφωνα με το carandmotor.gr, ο αφρός ξυρίσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό σκληρών «σαγρέ» επιφανειών στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Και σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζετε τον αφρό χρησιμοποιώντας ένα πανάκι, τον αφήνετε για μερικά λεπτά και έπειτα, με την βοήθεια μιας μαλακής οδοντόβουρτσας, τρίβετε ελαφρώς τη επιφάνεια.

Όσο για τις υφασμάτινες επιφάνειες; Μαντέψτε… Ο αφρός κάνει και σε αυτές θαύματα. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα το αυτοκίνητο μετά τον καθαρισμό.

Αν έχετε καθαρίσει με αφρό τα καθίσματα θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν, ενώ οι επενδύσεις από alcantara χρειάζονται λιγότερο χρόνο.

Προσοχή! Μην χρησιμοποιήσετε τον αφρό σε επιφάνειες από γνήσιο δέρμα καθώς ενδέχεται να αφήσει λεκέ. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, πριν χρησιμοποιήσετε τον αφρό στις υφασμάτινες επιφάνειες, βρείτε ένα μικρό μέρος που δεν είναι εκτεθειμένο σε κοινή θέα και δοκιμάστε πρώτα εκεί. Αφού βεβαιωθείτε ότι δεν λερώνει, προχωρήστε σε μεγαλύτερη επιφάνεια, αφήνοντας τον να δράσει για 10-15 λεπτά πριν τον σκουπίσετε, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σε αυτήν την περίπτωσημια μαλακή οδοντόβουρτσα

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήIN.GR

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης