Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣ«Οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες» - Στο τρίτο βαγόνι επικεντρώνονται οι έρευνες

«Οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες» – Στο τρίτο βαγόνι επικεντρώνονται οι έρευνες

Κόβει την ανάσα η περιγραφή του Γιάννη Αρτοποιού για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος ανάμεσα στις δύο αμαξοστοιχίες και όσα λέει προκαλούν ανατριχίλα.

«Τα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας δέχθηκαν όλο το φορτίο και την σφοδρότητα της σύγκρουσης. Οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες» συγκλονίζει μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Αρτοποιός.


«Έκοβαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους σε αστραπιαίο χρόνο» λέει και αναφέρει ότι αυτή την ώρα διασώστες και γερανοφόρα οχήματα επιχειρούν μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου βαγονιού, προκειμένου να τα ανασηκώσουν, καθώς εκεί βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι.

Τα δύο πρώτα βαγόνια έχουν γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών και έχουν καεί ολοσχερώς και τα πάντα γίνονται με μεγάλη προσοχή λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και του μεγάλου όγκου των βαγονιών.

Limassol Today - Image 1 6

Θα ελεγχθούν ξανά όλα τα κομμάτια του τρένου

θα ελεγχθούν όλα τα κομμάτια του τρένου ξανά και ξανά μέχρι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν ερευνηθεί τα πάντα. Οι διασώστες και ομάδες της ΕΜΑΚ, βήμα – βήμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ερευνούν κάθε σπιθαμή των βαγονιών και αναζητούν διόδους για να μπορέσουν να εισέλθουν σε όλα τα σημεία.


Φρέναραν ή όχι τα τρένα – Πώς θα αποδειχθεί

Γύρω από το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη έχουν στηθεί σκηνές ώστε να οργανώνεται καλύτερα η επιχείρηση. Εκεί οι διασώστες παίρνουν λίγες ανάσες, για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν τις έρευνες.

Limassol Today - Image 1 7

Επιχειρείται να τεμαχιστεί το τρίτο βαγόνι

Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβατών επικεντρώνονται σήμερα στο τρίτο βαγόνι του τρένου, με τα συνεργεία, να επιχειρούν να το τεμαχίσουν, ώστε να μοιραστεί το βάρος του και να μετακινηθεί. Με την βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, ειδικές ομάδες συνεχίζουν να επιχειρούν παράλληλα στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών και έχουν καεί ολοσχερώς. Τα πάντα γίνονται με μεγάλη προσοχή λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και του μεγάλου όγκου των βαγονιών.


Μάλιστα, θα ελεγχθούν όλα τα κομμάτια του τρένου ξανά και ξανά μέχρι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν ερευνηθεί τα πάντα. Οι διασώστες και ομάδες της ΕΜΑΚ, βήμα – βήμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ερευνούν κάθε σπιθαμή των βαγονιών και αναζητούν διόδους για να μπορέσουν να εισέλθουν σε όλα τα σημεία.

Γύρω από το σημείο του δυστυχήματος έχουν στηθεί σκηνές ώστε να οργανώνεται καλύτερα η επιχείρηση. Εκεί οι διασώστες παίρνουν λίγες ανάσες, για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν τις έρευνες.

Λυγίζουν ακόμη και οι ιατροδικαστές


Ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Γιάννης Γούλας, μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι από χθες το απόγευμα μέχρι το βράδυ οι διασώστες είχαν γεμίσει 20 σακούλες.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους της φρίκης είναι ότι ακόμα και οι ιατροδικαστές που είναι εξοικειωμένοι με το είδος των εικόνων στο σημείο της τραγωδίας, έχουν σοκαριστεί.

Ο κ. Γούλας, σήμερα το πρωί, περιέγραψε τα όσα έχει βιώσει τις τελευταίες ώρες που επιχειρεί στο σημείο της εθνικής τραγωδίας.

«Η εικόνα τα εξηγεί από μόνη της όλα είναι όντως, μακάβριο το θέαμα που αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς, υπήρχαν και πολλά άτομα δεν ήταν στην ζωή, τα μεταφέραμε σε σάκους. Από χθες ελπίζαμε μην τυχόν κάτω από τα βαγόνια να είναι έστω ένας άνθρωπος εν ζωή, αλλά δυστυχώς αυτό δεν επιβεβαιώθηκε».

«Προσπαθούμε να συλλέξουμε είτε σώματα, είτε μέλη»


Για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο πεδίο σήμερα περιέγραψε ο διασώστης: «Αυτήν την στιγμή οι συνάδελφοι προσπαθούν να συλλέξουν είτε ολόκληρα σώματα είτε μέλη και να τα μεταφέρουμε στο νοσοκομείο».

Limassol Today - Image 1 8

Η περιγραφή του διασώστη για την πρώτη εικόνα που αντίκρισαν στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων συγκλονίζει: «Προχθές όταν ήρθαμε στο σημείο υπήρχε πολύ θόρυβος. Οι πρώτες διασώστες που έφθασαν στο σημείο έβλεπαν ανθρώπους να έρχονται κατά δεκάδες κατά πάνω μας ζητώντας βοήθεια. Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν εκτοξευθεί έξω από τα βαγόνια, ήταν στα χωράφια και ζητούσαν βοήθεια».

Αναφορικά με τις ηλικίες των θυμάτων ο κ. Γούλας ανέφερε: «Οι μεγαλύτεροι που μεταφέραμε ήταν ένας άνθρωπος γύρω στα 60 και 53. Όλες οι άλλες ηλικίες ήταν μεταξύ 19 – 25 χρόνων. Το σύνολο των περιστατικών που μεταφέραμε εμείς ήταν 19 – 25 χρόνων».

ΠηγήIN.GR

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης