Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΟι Μητροπολίτες Λεμεσού, Πάφου και Ταμασού στο τριπρόσωπο

Οι Μητροπολίτες Λεμεσού, Πάφου και Ταμασού στο τριπρόσωπο

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η εκλογική διαδικασία για το πρώτο στάδιο της εκλογής Αρχιεπισκόπου Κύπρου και με βάση τα αποτελέσματα το τριπρόσωπο με ιεραρχική τάξη αποτελείται από τους Μητροπολίτες Πάφου, Λεμεσού και Ταμασού.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, Ιωάννης Χαριλάου είπε ότι έχουν ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία για το πρώτο στάδιο της εκλογής Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Όπως είπε, το τελικό αποτέλεσμα έχει ως εξής: Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος 18,39%, Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος 3,24%, Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος 35,68%, Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος 9,80%, Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος 14,79%, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας 18,10%.

Ο κ. Χαριλάου ευχαρίστησε όσους συνεργάτες του τον βοήθησαν στο έργο του και κρατικούς υπαλλήλους, αλλά και άλλους συνεργάτες του από τον ιδιωτικό τομέα, από το Ελεγκτικό Τμήμα της Εκκλησίας της Κύπρου, από όλες τις αρχιερατικές επαρχίες. «Ο καθένας με το δικό του τρόπο για τις εργασίες που του έχουν ανατεθεί», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χαριλάου ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, τους Επάρχους με τους συνεργάτες τους, το κυβερνητικό τυπογραφείο, τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών του κράτους, την Αστυνομία Κύπρου και όλες τους δημοσιογράφους.

Ο Λεμεσού Αθανάσιος έλαβε 58573 ψήφους.

Limassol Today - Lemesou 002

Ευχαρίστησε τον Τοποτηρητή, Μητροπολίτη Πάφο Γεώργιο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου που ομόφωνα του έδειξαν αυτή την εμπιστοσύνη και το σεβασμό και την εκτίμηση και του ανέθεσαν αυτό το δύσκολο έργο, αλλά τέλος ευχαρίστησε την οικογένεια του και προπαντός τον Θεό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα παγκύπρια

Limassol Today - Pagkypria 002
Τα αποτελέσματα παγκύπρια

«Ήταν ένα τεράστιο έργο που πολλοί πίστευαν ότι μπορούσε να βγει σε 35 μέρες. Έχουμε τελειώσει», κατέληξε.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης