Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠαράταση ασφαλιστικής κάλυψης ιατρών από κράτος μέχρι Δεκέμβριο 2023

Παράταση ασφαλιστικής κάλυψης ιατρών από κράτος μέχρι Δεκέμβριο 2023

Παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης των ιατρών από το κράτος μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους εξασφάλισε ο ΟΚΥπΥ, που σημειώνει σε σημερινή του ανακοίνωση ότι δεν τίθεται θέμα μη ασφάλισης των ιατρών που εργοδοτούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Όπως αναφέρεται κανένας ιατρός δεν εργάζεται χωρίς κάλυψη αφού ο ΟΚΥπΥ προέβη έγκαιρα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου η ασφαλιστική τους κάλυψη από το κράτος να παραταθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η κρατική επαγγελματική ασφάλιση των ιατρών που εργοδοτούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια θα έληγε τον Μάρτιο του 2023 ενώ ακολούθως την επαγγελματική τους ασφάλιση θα αναλάμβανε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.

Σημειώνεται ότι ο ΟΚΥπΥ ενεργοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ασφαλιστική κάλυψη των ιατρών μέσω ιδιωτικών εταιρειών, αλλά δεδομένης της πολυπλοκότητας της φύσης της συγκεκριμένης ασφάλισης για τον Οργανισμό, η διαδικασία για τη σύναψη ορθής συμφωνίας δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί εντός του δοθέντος χρονοδιαγράμματος.

Προστίθεται ότι προκειμένου κανένας ιατρός που υπηρετεί στα δημόσια νοσηλευτήρια να μην λειτουργεί χωρίς την αναγκαία επαγγελματική κάλυψη και μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη σύναψη της ιδιωτικής ασφάλισης, ο ΟΚΥπΥ ζήτησε και εξασφάλισε, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας και τη σύμφωνο γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης των ιατρών από το κράτος μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, ώστε να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες.

Για την πιο πάνω εξέλιξη ο ΟΚΥπΥ ενημέρωσε γραπτώς στις 21 Απριλίου 2023 όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης